“Zahvalni smo Rusiji zbog Kosova”

0
Kosovo i Metohija, Srbija, Foto: Shutterstock

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je u Moskvi tokom razgovora sa šefom ruske diplomatije Lavrovom da je Beograd zahvalan Rusiji.

Zahvalan je zbog uloge koju ima u očuvanju teritorijalnog integriteta i suverenita Srbije.

“Želim da izrazim veliku zahvalnost, od sveg srca, za podršku koju Rusija i vi lično pružate u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i za traženje načina za rešenje kosovskog pitanja”, rekao je Selaković na početku razgovora sa Lavrovom, objavljenog na nalogu ruskog Ministarstva spoljnih poslova na Tviteru.

Selaković je naveo da su susreti na visokom nivou dokaz dobrih odnosa Rusije i Srbije, i da svedoče o dobrim bilateralnim odnosima i prijateljstvu.

Šef srpske diplomatije je kazao i da se Beograd nada poseti predsednika Rusije Vladimira Putina ove godine, i dodao da je “svaka poseta Putina istorijska”.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je juče da eventualna poseta Putina Beogradu zavisi od epidemiološke situacije.

Lavrov je na početku razgovora sa Selakovićem rekao da će detaljno razmotriti situaciju na Balkanu i naročito kosovsko pitanje, i dodao da su “opasni” pokušaji da se odustane od Rezolucije 1244 UN o Kosovu.

Šef ruske diplomatije je kazao da se saradnja dve zemlje razvija u svim oblastima, uključujući borbu protiv koronavirusa.

“Pre dva dana je počela eksperimentalna proizvodnja vakcine ‘sputnjik V’ u vašoj zemlji”, naveo je Lavrov.

Dodao je da predsednici Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, imaju “prisne odnose”.

Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime