“ŽALIM ŠTO SAM IGRAO U CRVENOJ ZVEZDI” Slavni fudbaler se u zagrebačkom listu pravda Hrvatima jer je nastupao za srpski klub! “Želeo sam u Dinamo ili Hajduk”

0

Zoran Vujović, nekadašnji defanzivac splitskog Hajduka, 1989. godine kratko je proveo u Crvenoj zvezdi koju je tada vodio legendarni Dragoslav Šekularac.

“Igrao sam za Crvenu zvezdu pet utakmica, pre rata. Svojom nesmotrenošću tada sam raskinuo ugovor s Kanom, a onda sam ga ponovno produžio. I izgubio sam pravo igranja za taj tim te godina, a jedini način igranja do početka nove sezone bio je odlazak u neki drugi klub. Kako su Kan i Zvezda imali dobar odnos, jer je Dušan Savić bio pre igrač Kana, za njih je to bilo najbolje rešenje i nisu mi dali da biram. Bio sam tamo 1989. godine”, izjavio je Vujović zagrebačkom “Večernjem listu”.

Zoran Vujović

Zoran Vujović, Foto: Youtube/Vladimir Tomljenovic

“Jako mi je žao zbog toga, ne zbog politike nego zato što sam naišao na trenera Šekularca koji mi nije davao priliku. S razlogom, ja sam ipak bio stariji igrač koji je napolju nešto i zaradio, pa je logično bilo dati priliku mlađima. Ali, eto, meni neki to igranje u Crvenoj zvezdi zameraju. Vi znate, kao i ja, koliko ima zločestih ljudi. A ja sam se, pre negoli sam išao u Zvezdu, nudio Hajduku i Dinamu, ali oni nisu bili zainteresovani”, dodao je 61-godišnji Vujović.

Dragoslav Šekularac

Dragoslav Šekularac, Foto: Alo!/M. Metlaš

U karijeri je igrao protiv Dijega Maradone, zajedno sa Zinedinom Zidanom. Ovako je sastavio idealan tim od svojih nekadašnjih saigrača:

Simović – Peruzović, Batiston, Gudelj, Amoros – Tigana, Vladimir Petrović Pižon, Safet Sušić, Zidan – Halilhodžić, Zlatko Vujović.

S Hajdukom je bio šampion 1979. godine i osvajač Kupa Maršala Tita 1977. i 1984. godine. Za A reprezentaciju Jugoslavije između 1979. i 1989. godine nastupio je 34 puta i postigao dva pogotka.

Sa “plavima” je bio učesnik Mediteranskih igara 1979. u Splitu, Olimpijskih igara 1980. u Moskvi i Mundijala 1982. godine u Španiji.

Alo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime