ZARADA PREKO 250.000 DINARA, A RADI SE OD KUĆE: Srbi ne znaju za ovih pet poslova, a svuda se traže radnici

0
Foto: Screenshot Youtube

Evo nekoliko predloga, a sve što vam treba za zaradu i do 250. 000 dinara su osnovno poznavanje tehnologije i nekog stranog jezika

Pandemija koronavirusa je donela na poslovnu pozornicu princip rada od kuće. Iako je pandemija prošla, ovaj obrazac „frilensovanja“ sve više uzima maha. Zato mnogi razmišljaju koji poslovi su najbolji da se dobro zaradi, a da se izbegne kancelarijski život. Evo nekoliko predloga, a sve što vam treba za zaradu i do 250. 000 dinara su osnovno poznavanje tehnologije i nekog stranog jezika.

Ako imate dobre veštine komunikacije i snalažljivost, možete zaraditi platu od 80.000 do 250.000 dinara, kako se navodi na jednoj oglašivačkoj stranici na internetu i to prodajući određene proizvode ili usluge koje kompanije nude. Za ovaj posao je najčešće potrebno znanje engleskog ili nemačkog jezika.

Ovde se može svrstati i posao „agenta korisničke podrške“ koji je u doba ekspanzije internet-komunikacije sve popularniji, a oblasti poslovanja su raznovrsne. Baveći se ovim, od kuće možete zaraditi početnu platu 600 evra, koja, naravno, raste shodno angažovanosti.

Konsultat za putovanja

To je naslov jednog oglasa za posao od kuće. U pitanju je pozicija za koju je potrebno poznavanje engleskog i nemačkog jezika, kao i dobre organizacione veštine, a plata je 122.000 dinara.

Dispečeri

Ovaj posao sve više uzima maha jer je zarada veoma dobra. Zahvaljujući internetu, radi se za najveće svetske kompanije iz svog sopstvenog doma. Najčešći poslodavci su logističke kompanije kojima su potrebni dispečeri za koordinaciju vozača i ruta za transportovanje robe. Takav posao se plaća i do nekoliko hiljada dolara mesečno, u zavisnosti od obima posla, dok početna plata varira od 550 do 800 dolara.

Jedan primer je i naš sugrađanin koji je zadužen za popravku bankomata širom sveta, a radi iz Zemuna. Kako kaže, nakon srednje škole, učenje ga nije okupiralo, te se odlučio da se bavi ovim poslom. Mesečno zarađuje i do 80.000 dinara.

Marketing menadžeri

Marketing je neizostavni deo svakog poslovanja, a sa drušvenim mrežama je dobio novu dimenziju. Zato su stručnjaci u ovoj oblasti sve traženiji. U jednom oglasu se može videti da se junior pozicija plaća i do 1.500 dolara mesečno. Isto tako, „digital project manager“ mesečno može zaraditi od 90.000 do 110.000 dinara.

Grafički dizajn

Još jedno zanimanje neodvojivo od interneta. Pravljenje krativnog sadržaja može da se primeni u različitim oblastima: izavaštvu, medijima, korporativnom svetu… U zavisnosti od iskustva i veštine, plata može da bude od 1.200 do 2.000 dolara, kako se navodi u jednom oglasu.

Ovo su samo neke od brojnih novih pozicija koje su nastale u eri digitalizacije i interneta, što je doprinelo popularnosti „frilensovanja.“ Pored rada od kuće ili sa bilo kog drugog mesta na svetu, prednost ovog načina rada je bilo i neplaćanje poreza. Međutim, u Srbiji je to ipak regulisano na početku 2023, te za njih ipak važe nova zakonska pravila.

Izvor: Espreso/Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime