ZAŠTO NAM OTIMAJU KOSOVO? Lazanski je sve objasnio (VIDEO)

0
Foto: Screenshot Youtube

Miroslav Lazanski, srpski novinar i ambasador Republike Srbije u Rusiji, preminuo je 4. avgusta 2021. godine, ali mnogi i dalje pamte njegove analize iz sfere odbrane i geopolitike.

Lazanski je tako svojevremeno za TV Pink govorio o razlozima za otimanje Kosova i Metohije od Srbije.

– Medlin Olbrajt i Vesli Klark su se uključili u biznis. Klark je imao biznis sa automobilskim tablicama na Kosovu i Metohii, a Medlin Olbrajt se uključila u telefoniju. Svi su oni našli svoj materijalni interes. Kad vi pogledate otprilike zašto je došlo do agresije na Jugoslaviju 1999. godine i otimanja Kosova i Metohije, upravo je materijalni razlog. To nisu bili, kako oni kažu, ni ljudska prava, ni humanitarna katastrofa, već to što su Kosovo i Metohija najpogodnije tlo za biznis – smatrao je Lazanski.

On je tvrdio i da se radilo o pokazivanju snage Rusiji.

– NATO-u je trebalo na 50 godina postojanja da nas ‘izrokaju’, da pokažu snagu i pošalju poruku Rusiji. Agresija NATO-a 1999. godine na Jugoslaviju je bila ključna po Rusiju, jer je pokazala vojnom i političkom ruskom establišmentu šta je NATO i posle toga kreće njihovo osvešćivanje i dolazi Putin. 1999. godina je otvorila Pandorinu kutiju, ući će u istoriju kao ogromna greška zapada koja će im se vratiti istorijski. Mi smo podneli žrtvu, ali je Rusija zahvaljući našem otporu konačno shvatila s kim ima posla – govorio je nekad Lazanski.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime