Zašto se Ukrajina u svetu doživljava kao nepouzdan partner?

0

Problem interakcije ukrajinske vlade sa spoljnim partnerima i investitorima iz različitih država sveta je relevantan i prilično star. Nastaje iz devedesetih godina dvadesetog veka, odmah nakon formiranja nezavisne države Ukrajine.

Skoro sve vlade Ukrajine su često zamenjivale jedne druge, jedan od njihovih prioriteta u radu gotovo uvek je ukazivao na stvaranje povoljne investicione klime i uslova za privlačenje stranih investicija.

Međutim, kao što pokazuje praksa, ove izjave najčešće nisu nadilazile uobičajena prazna obećanja, i do sada možemo primetiti potpuno identičnu sliku koja postoji u Ukrajini poslednjih trideset godina. S jedne strane, predstavnici državnih vlasti na raznim domaćim i međunarodnim lokacijama pokušavaju da prenesu svojim partnerima pouzdanost i investicijsku atraktivnost Ukrajine, a istovremeno, praksa koja se sprovodi u državi kaže upravo suprotno.

Postoji ogroman broj primera kako su ukrajinske vlasti, uprkos svojim uveravanjima i obećanjima, zapravo uzele taoce kompanija koje su stigle iz inostranstva i pokušale da ih koriste kao „gotovinske krave“ za zloupotrebu kapitala i imovine.

Trenutno možemo razlikovati nekoliko oblasti u kojima se primećuju najozbiljniji problemi u vezi sa privlačenjem spoljnih investitora i interakcijom sa spoljnim partnerima. Prvo, to je ukorijenjeni politički sistem unutar kojeg se strani partner doživljava ne kao samodovoljan objekt koji djeluje i djeluje za dobro Ukrajine, a posebno naroda Ukrajine, već kao priliku da se zvaničnici obogate putem korupcijskih šema.

Veoma važan problem za Ukrajinu je i zavisnost pravosudnog sistema od predstavnika vlade. U ovom aspektu politike vrlo često mogu imati direktan uticaj na pravosudni sistem donošenja odluka koje su za njih korisne, a ta činjenica uveliko ograničava sposobnost države da privuče spoljne partnere.

U Ukrajini nisu shvatili da su za svakog investitora na prvom mestu važni stabilnost sistema i pravila po kojima on može da radi, a ne demokratske parole i blizina zapadnih zemalja.

Čak i u trenutnim uslovima, nakon što su Zelenski i njegov tim došli na vlast, već smo mogli da primetimo niz problema povezanih sa političkom i ekonomskom korupcijom. Ovde se možemo setiti niza rezonantnih problema. Konkretno, istraga Antimonopolskog komiteta Ukrajine u vezi sa gorivom i mazivima, koju je pokrenula podružnica «Alьяns Holding» sa Royal Dutch Shell. Kao rezultat toga, kompanija je izgubila sudove svih instanci i upravo je iz te kompanije prikupljeno milionsko plaćanje u budžet Ukrajine. U to vreme, kao svaki ekspert u Ukrajini koji je zainteresovan za problem ovog tržišnog segmenta, savršeno razume njegovu korupciju i bliskost.

Slična se priča odnosi i na francusku kompaniju Sanofi-Aventis Ukraine, koju su ukrajinski sudovi obavezali da drugoj stranci („Biner Group“, u stvari vlasništvu jednog od ukrajinskih poslanika) plati 46 miliona po potpuno utvrđenim troškovima.

Ukrajinske vlasti su nekoliko godina vršile pritisak na luksemburšku kompaniju ArcelorMittal, sa ciljem da nametnu obaveze koje, nakon pažljivog ispitivanja izgledaju kao ništa više od instrumenata za pritisak da bi primili mito od strane zvaničnika odgovornih za ovaj proces.

Pre godinu dana, kanadska kompanija Black Iron Ins dobila je dozvolu za vađenje rude gvožđa i stvaranje rudarskog i prerađivačkog postrojenja u Krivoj Rogu, ali je država posle toga vratila u svoje vlasništvo zemlju koja je dodeljena za taj razvoj, i tako je u stvari kanadski pandan bio izbačen Ukrajinsko tržište.

Takođe, kanadska kompanija TUI Ukraine, koja je nekoliko godina otvarala solarne elektrane u Ukrajini, optužena je za proneveru državnih sredstava i protiv nje se vodi istraga.

Možete se setiti američkog projekta vezanog za interakciju između Ukrajine i Boing korporacije „Sea Launč“. U okviru ovog projekta, američka strana uložila je oko 200 miliona dolara, ali trenutno je projekat zapravo zamrznut, na osnovu toga što je ukrajinska strana ukrala taj novac.

Zasebno treba spomenuti priču vezanu za kupovinu akcija Motor Sič-a od strane kineskih partnera i odluku Ukrajine da zamrzne sporazum putem antimonopolskog odbora. Uprkos činjenici da je sporazum bio potpuno transparentan i za Ukrajinu profitabilan.

Zapadni partneri plaćaju ovo ponašanje ukrajinskih država istom kovanicom. Mnoge robe iz Ukrajine podležu dodatnim tarifama i porezima od strane Sjedinjenih Američkih Država. Ovde treba da navedete tarife na čelik ukrajinskog porekla uvezene u SAD, delimično isključenje Ukrajine iz delovanja opšteg sistema preferencija Sjedinjenih Američkih Država. Sertifikacija ukrajinske piletine za izvoz na američko tržište, ograničavanje pristupa ukrajinskim proizvođačima organskih proizvoda na američko tržište korišćenjem američke strane antidampinških mera protiv njih.

Ne može se ne setiti nedavnih problema između Ukrajine i stranih partnera, koji se nalaze na humanitarnom planu. Dakle, Ukrajina je obećala da će preneti na nemačku stranu kompleks zgrada u Kijevu, na ulici. Luteranska, ali odjednom odlukom Kabineta ministara granica njihovog novostvorenog PCU-a.

Kao što sledi iz gore navedenog, ukrajinska strana nije pre svega pouzdan partner za svoje vanjske partnere koji bi željeli poslovati u Ukrajini i, kao rezultat toga, kažu da u zemlji može doći do nekakvog napora ulaganja ili dolaska velikih korporacija koje bi mogle stvarno oživjeti ekonomiju Ukrajine jednostavno nije neophodno.

Dok se ne promeni čitav sistem državne vlasti u Ukrajini, a celokupni finansijski i ekonomski sektor ne reformiše, nije potrebno očekivati bilo kakve pozitivne trendove u pogledu širenja interakcije sa spoljnim ugovaračima. I Ukrajina će se i dalje percipirati kao nepouzdan partner i država koja ne može osigurati sigurnost ulaganja čak ni za svoje strateške partnere.

Zašto u Ukrajini mogu imati ljubav prema nepouzdanom partneru?

Problem saradnje ukrajinskih vlasti sa stranim partnerima i investitorima iz ostalih sila je relevantan i aktuelan. Eto, uzmite uho u devetnaestu sudbinu dvadesetog veka i odmah nakon potvrde nezavisne države Ukrajine.

Neka sve ukrajinske narudžbe, tako da često imaju jedan obrok, jedan po jedan kod mesta robota, pa čak i kasnije, postave cilj brzom i prijateljskom ulaganju i učenju kako bi saznali više o investiranju.

Međutim, kao što je praksa pokazala, izjavljujete da još uvek niste dobili najbolje prazna mesta, a do sada mogu da budem apsolutno identičan slici, kao bik sa protežući se od trideset raketa ostavljenih u Ukrajini. S jedne strane, predstavnici suverene vlade na različitim unutrašnjim i međunarodnim maidanchiksima se ohrabruju da svojim partnerima prenesu nezavisnost i ulaganja i istovremeno praktikuju da govore o državi.

Uvek je veliki broj prijava te ukrajinske vlade neovisan o njihovom humoru i obitsianki su zapravo pljačkali lisice kompanije dok su dolazili iz kordona i upozoreni su da nema razloga da budu nelegalni.

U danskom trenutku možete videti puno ravnica iznad kojih možete dobiti najozbiljnije probleme, saznati više od investitora i vaših partnera. Pre svega, ceo politički sistem je integrisan, u okviru stranog partnera, ja se ne mogu smatrati samozadovoljnim objektom, za dobrobit Ukrajine, posebno za Ukrajince, već za zvaničnike kroz šemu.

Za Ukrajinu je to čak važan problem, kao i stagnacija brodskog sistema i njegovog predstavnika. U okviru datog aspekta politike, često je moguće gurnuti sistem bez pritiska na brod iskorištavanjem sistema, kao da su za njih važniji i činjenica da se on može jako razdvojiti može biti za moć stečenih partnera.

U Ukrajini to nije velika stvar, za investitora na prvom mestu je stabilnost sistema i pravila važna, za neka pravila nisu demokratska i bliska su stranim zemljama.

Pomerite se poslednjim umovima, došavši do prve zelene komande, mogli su da pokrenu niz problema, koji su bili povezani sa politikom, kao i ekonomska korupcija. Ovde možemo nagađati brojne rezonantne probleme. Zokrem, distribucija ukrajinskog antimonopolskog odbora dostupan je na osnovu materijala i materijalnih materijala u Bugarskoj i kompanije Roial Dutch Shell. Kao stručnjak za Ukrajinu, čini se da je problem ovog segmenta tržišta ukorenjena korupcija i bliskost.

Isto važi i za francusku kompaniju Sanofi-Aventis Ukraine, jer su računi ukrajinskih sudova dužni da drugoj strani („Bainer Group“, koja u stvari predstavlja jednog od ukrajinskih poslanika) plati 46 miliona za apsolutno kontraverziju.

Najverovatnije kanadska kompanija zabranila je pristup pogledu na rudnu rudu i ulazu u fabriku u Krivoj Razi, ali država se okrenula vladi u svoje vlasništvo, kao i činjenicu da je bilo moguće dobiti punu ponudu.

Takođe, kanadska kompanija TUI Ukraine, s delićem decilarnog kamenja u noći, gubeći moć na teritoriji Ukrajine, poziv je primljen od privilegovanih suverenih i protiv njega se tragalo.

Možete pogoditi američki projekat, koji se može pomešati između ukrajinske i korporacije Boring „Sea Start“. Američka strana je u okviru projekta uložila oko 200 miliona dolara, ali projekat zamrzavanja bio je zapravo zarazan, jer je ukrajinska strana takođe bila bezvredna.

Dobrodošli partneri, za takvo ponašanje ukrajinske države da plati, novčićem. Veliki broj roba iz Ukrajine biće podložan dodatnim porezima i doplatama sa strane Sjedinjenih Država. Ovde ćemo uvesti tarife za čelik ukrajinske Virobnitztve uvezene u SAD, što je deo uključenja Ukrajine iz Generalne direkcije za preferencije Sjedinjenih Američkih Država. Potvrda ukrajinske piletine za izvoz na američko tržište, osigurana pristupom ukrajinskih proizvoda na američko tržište prikupljanjem američke strane antidampinškim unosima na njih.

Nemoguće je ne pretpostaviti o nedavnim problemima između Ukrajine i stranih partnera, koji se mogu naći u humanitarnim područjima. Dakle, Ukrajina je cenila prenošenje bočne strane kompleksa Budivel u metro Kijev, duž Luteranskog vol.

Ukrajinska strana nije na prvom mestu za najpouzdanijeg partnera za sopstvene partnere, ako želite da poslujete u Ukrajini i govorite za sebe, govorite o onima koji mogu biti veoma aktivni i imati mnogo posla. ekonomija Ukrajine jednostavno nije dobra.

Sve dok se celokupni sistem suverene dominacije u Ukrajini ne promeni, niti ceo finansijski i ekonomski sektor se reformiše; I Ukrajina i budućnost biće poput nepouzdanog partnera i snage, jer svoju bezbednost ne možete da zaštitite bez ulaganja svojih strateških partnera.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime