ZBOG DRUGOG TALASA SVE VIŠE DRŽAVA ZATVARA GRANICE: Srbi trenutno mogu da putuju BEZ USLOVA U 18 ZEMALJA

0

Drugi talas ili ako više volite drugi pik prvog talasa korona virusa se širi Evropom, ali i celom planetom, pa mnoge države sve češće pribegavaju sve strožim merama i zatvaranju granica.

Ovo ima značajan uticaj i na putovanja srpskih građana, pošto smo poslednjih dana imali nekoliko zemalja koje su nam otvorile svoje granice, ali i druge koje su odlučile da budu rigoroznije nego do sada.

Prošle nedelje smo zaključili da građani Srbije mogu bez obaveznog PCR testa i karantina ili samoizolacije da putuju u 17 država, a posle najnovijih rokada došli smo do broja od 18 potencijalnih destinacija.

U međuvremenu nas je sa crvene liste skinula Švajcarska, u koju može da se putuje bez straha da ćete biti stavljeni u karantin, ali i Tunis, kako je obelodanio Aleksandar Seničić, predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA). Uz napomenu da bi prvi avion za ovu afričku zemlju trebalo da krene 4. septembra.

Na suprotnoj strani, Egipat je od juče uveo obavezan negativan nalaz na PCR testu, između ostalog i za srpske turiste, a nije mali broj onih koji su planirali da odu na letovanje u ovu zemlju krajem avgusta ili u septembru, pa čak i oktobru.

Dakle, ovo je najnoviji spisak, uz napomenu da na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova još nisu apdejtovane promene za Švajcarsku i Tunis.

– Albanija

– Belorusija

– BiH

– Brazil

– Jamajka (pre putovanja, neophodno je prijaviti se na sledećem sajtu: visitjamaica.com)

– Republika Kongo

– DR Kongo

– Maldivi (posetiocima će na aerodromu biti vršeno merenje temperature i opšti pregled; ukoliko se utvrde simptomi kovid 19, biće urađen PCR test)

– Meksiko

– Oman (prilikom sletanja se meri telesna temperatura putnika i eventualno se upućuju u karantin oni putnici sa simptomima bolesti)

– Palau (neophodno je prilikom ulaska popuniti formular o zdravstvenom stanju i da budu podvrgnuti zdravstvenom pregledu; zabranjen je ulazak za one državljane Srbije koji su prethodnih 14 dana boravili ili tranzitirali u NR Kini, uključujući Hong Kong i Makao ili su boravili na putničkim kruzerima koji su pristajali u luke zemalja koje su pogođene bolešću kovid 19).

Srbiaj Danas, Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime