ZNA SE DA LI ĆE VAKCINA PROTIV KORONE BITI OBAVEZNA U SRBIJI: Preporuka da je prime ovi ljudi

0

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.349 osoba, njih 359 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 10 lica

Još nema vakcine protiv korona virusa koja je registrovana za upotrebu i da je prošla sve testove, rekao je danas na konferenciji za novinare Zlatibor Lončar, ministar zdravlja.

Na današnjoj konferencije za novinare, ministar Zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da još uvek nema vakcina protiv koronavirusa koja je registrovana za upotrebu i koja je prošla sve testova.

– Ceo svet je u jednoj vrsti borbe da dođe do što bolje pozicije. Najbitnija je bezbednost i efikasnost vakcine. Struka određuje da li će neka vakcina biti obavezna, sad sa sigurnošću mogu da kažem minimum je da će vakcina biti preporučena posebno za visokorizične, zdravstvene radnike, hronične, ljude koji rade sa drugima, za sve one za koje bi vakcina protiv gripa bila preporučena. Potrudićemo se da nabavimo dovoljne količine – rekao je ministar na pitanje da li će vakcina protiv korona virusa biti obavezna, izjavio je on.

Trenutni broj aktivnih slučajeva je 6.623, a izlečeno je 14.148 ljudi. Na respiratorima se nalazi 190 pacijenata a hospitalizovana su 4.762 pacijenata, poslednji su podaci „Batuta“ i Minsitarstva zdravlja.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.349 osoba, njih 359 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 10 lica

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime