BRUTALNA SAČEKUŠA NA VOŽDOVCU: Odloženo suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića

0

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, koje je danas trebalo da se nastavi pred Višim sudom u Beogradu, odloženo je za 25. maj.

Suđenje, na kojem je trebalo da budu ispitani veštaci je prezakazano za kraj maja zbog epidemije korona virusa.

Optuženi za ubistvo su Darko Vesković zvani Prika i Nemanja Ivanov.

Oni su od početka negirali bilo kakvu vezu i poznanstvo sa Koraćem, a negiraju i izvršenje ubistva Đurovića.

Obojica su u pritvoru već dve godine.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je nekoliko meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru 2018. godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu “Majdan” u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime