BRZA PROVERA: Test za 3 sekunde otkriva da li ste kupili pravi med, SAMO OKRENITE TEGLU

0

Najjednostavniji način da budete sigurni da vam nisu podvalili „lažni“ med u prodavnici.

Poslednjih godina se sve više u prodaji mogu naći takozvani „lažni“ medovi, odnosno proizvodi koji samo po izgledu podsećaju na „pravi“, ali su zapravo napravljeni od šećera i nemaju nikakva „lekovita“ svojstva.

Kako da prepoznate pravi med u prodavnici? Da li postoji neki način, neki test koji će nam otkriti da je proizvod koji kupujemo prirodan?

Na ovo pitanje odgovorila je magistar farmacije Hristina Lazarević u emisiji „RTS ordinacija“.

– Kada ste u supermarketu, možete jednostavno da okrenete teglu meda nadole. Kada to uradite, pojaviće se mehur koji se kreće nagore, on je pokazatelj da je med zaista prirodan i zaista pravi. Da nije tako, odmah bi se cela količina spustila na dno i ne bi bilo mehura koji je obično kruškastog oblika – kaže Hristina i dodaje da ovaj test važi za svaku vrstu meda.

Važno je da ljudi razgraniče, kaže Hristina i da med nije lek, već može se koristiti kao pomoćno lekovito sredstvo. U sebi sadrži dosta vitamina. 37 mineralnih materija, dosta kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, cinka i dosta pomaže našem organizmu kako za razvoj, tako i za očuvanje zdravlja.

Alo/ RTS

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime