ĆERKA MI JE 20 GODINA BELO ROBLJE, DOBILA SAM 4 POZIVA IZ INOSTRANSTVA: Nives iz Zaječara ne gubi nadu da će naći dete

0

Tragam 20 godina za mojom ćerkom Ivom i sve te godine ne gubim nadu da ću je naći. Nedavno sam dobila četiri telefonska poziva iz inostranstva. Niko se nije javio, ali ja osećam da je Iva pokušala da mi javi gde se nalazi najverovatnije zarobljena kao belo roblje. Obavestila sam policiju i ponovo je pokrenuta istraga.

Ovo je rekla Nives Đorđević iz Zaječara, čija je ćerka Iva Veljković misteriozno nestala u Nišu 9. avgusta 2000. godine. Tada je Iva imala samo 16 godina.

– Iz Sarajeva smo u Zaječar došli 1992. godine. Nakon toga razišla sam se sa suprugom, koji je otišao u Niš, a ja sam sa Ivom ostala u Zaječaru. Te 2000. godine ona je letnji raspust provodila kod oca. Istragom je ustanovljeno da je Iva kobnog dana oko 10 sati izašla iz očevog stana i otišla da se nađe sa čovekom koji je preko oglasa tražio bebisiterku za rad u Švajcarskoj. Otad moju ćerku više niko nije video – rekla je Nives i dodala:

– Nakon što sam prijavila Ivin nestanak, inspektori su našli tog osumnjičenog koji je dao oglas i poslednji video Ivu. Međutim, on nije mogao da bude uhapšen jer policija nije našla dovoljno dokaza da bi mu stavila lisice na ruke. Koliko sam čula, taj čovek je kasnije optuživan i za neka silovanja.

Nives Đorđević kaže da je uprkos svemu nastavila da traga za svojom jedinicom i da su joj četiri telefonska poziva iz inostranstva koja je nedavno dobila ponovo vratila nadu da će i posle dvadeset godina naći Ivu.

– Telefon mi je zazvonio. Javila sam se, ali sa druge strane je neko samo ćutao i posle sekund-dva prekinuo vezu. Izgledalo je kao da je neko hteo, a nije mogao da mi se javi. Verujem da je to moja Iva zvala. Osećam da je živa, ali da je jako daleko, a pod tim daleko mislim na Bliski Istok ili KiM. Verovatno su je kao belo roblje zatvorili iza onih njihovih zidina sa pet-šest žena. To je isto kao da vas u zemlju zakopaju, tamo nema kontakta sa spoljnim svetom – priča majka nestale devojke i navodi:

– Posle tih poziva sam odmah obavestila policiju i tužilaštvo. Kod mene su došli inspektori, koji su mi baš ulili nadu. Bili su to mladi ljudi, vrlo zainteresovani za slučaj. Čini mi se da će sad ozbiljnije pristupiti istrazi Ivinog nestanka i da će se sve pokrenuti sa mrtve tačke.

Neizvesnost ubija Nives opisujući dvadesetogodišnje iščekivanje vesti o svo joj ćerki, kaže da ne zna da li bi joj bilo lakše čak i kada bi dobila i najteže informacije o svojoj jedinici.

– Često sebi postavljam pitanje da li bi mi i najgore saznanje donelo olakšanje od ove proklete neizvesnosti koja me razdire godinama. Znam da je mnogo vremena prošlo, taj događaj više nije nikom interesantan. Ni smrt princeze Dajane nije rasvetljena do kraja, pa što bi se onda neko interesovao za sudbinu ćerke jedne nastavnice iz Zaječara. Ipak, meni kao da ostaje da molim svakog ko šta zna o mojoj ćerki Ivi da ogovori kako bih mogla da nastavim da živim – kroz suze aže očajna žena.

(Kurir.rs/Informer, D.K.)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime