Čuvar pokušao da pojede izložbeni predmet (VIDEO)

0

Prilično bizaran vandalski čin nedavno je prijavljen na umetničkoj izložbi u Moskvi, gde je radnik obezbeđenja oštetio umetničku izložbu i pokušao da je pojede. Prošle nedelje, organizatori …

Izložbe savremene umetnosti u moskovskom stalnom izložbenom centru VDNKh primetili su da jednom od eksponata nedostaje glavni protagonista.

Nazvano „Bekstvo zlatne ribice“, umetničko delo je predstavljalo činiju za zlatnu ribicu iz koje je virila zlatna ribica tik pored slike otvorenog mora, sa još jednom zlatnom ribom zalepljenom kao da je skočila iz posude u talase .

Koncept koji podstiče na razmišljanje i koji je zapeo za oko dežurnom čuvaru, samo umesto da mu se divi iz daljine i radi svoj posao, momak je vandalizovao upravo ono što je plaćen da štiti.

Na snimku koji obilazi ruske društvene mreže, zaintrigirani čuvar se može videti kako prilazi umetničkom delu “Escape of the Goldfish” i nehajno vuče dve ribe. U jednom trenutku jednom rukom drži sliku pučine, a drugom vuče zlatnu ribicu dok se ne otkači. Zatim namiriše ribu, za koju pretpostavljamo da je lažna, i pokušava da je zagrize.

Kada su organizatori primetili da je Bekstvo zlatne ribice vandalizovano, proverili su sigurnosne kamere i bili su šokirani kada su videli kako čuvar radi upravo ono za šta je plaćen da spreči.

Kada se suočio sa svojim ponašanjem, čovek je jednostavno slegnuo ramenima i rekao da je imao tešku noć sa vrlo malo sna, i da nije razumeo šta je radio kada je vandalizirao umetničko delo.

Čovek je suspendovan sa posla, a “Bekstvo zlatne ribice” je vraćeno nakon nekoliko dana.

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime