DOK JE NOVINARKA RTS-a PRIČALA O MERAMA NA PLAŽAMA: Nestorović umirao od smeha, OVO JE RAZLOG

0
Foto: Printscreen

4 metra razmaka između ležaljki nasmejala su Nestorovića

Prof. dr Branimir Nestorović, pulmolog i alergolog Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, širio je optimizam i izazivao smeh kod građana, a sinoć je njega uspela

Ona je, između ostalog, govorila kako se Italijani pozivaju da letuju na moru u svojoj zemlji, ali je navela i mere kojih će najverovatnije morati da se pridržavaju na plaži.

– Letovanje u zemlji se intenzivno propagira. Ljudima se ne dopada način na koji mogu da idu na letovanje. Pleksiglas ne dolazi u obzir. Sada se govori da svaka ležaljka i svaki suncobran mora da ima četiri metra distance – rekla je Lučić.

Upravo ova poslednja rečenica slatko je nasmejala prof. dr Nestorovića.

On je, inače, rekao da je je tranzicija iz straha u potpuno opuštanje ljudi bila trenutna, navodeći da je potpuno očekivan blagi porast broja zaraženih po ukidanju mera.

– Imaćemo naknadne potrese kao i druge zemlje. Ne znamo kada će da bude kraj, SARS i MERS su trajali do 2005. godine, tih pojedinačnih slučajeva će biti, verovatno će cirkulisati virus, ulazi u egzistenciju sa nama. Ne može virus da se pobedi, da nestane – smatra pulmolog.

Ističe da su zemlje bivšeg Istočnog bloka bolje prošle od zemalja Zapada zbog primarne zdravstvene zaštite i regionalnih zavoda za javno zdravlje.

Posebno je važno, napominje, što smo sačuvali bolnice i domove za stare i što, osim u niškom gerontološkom centru, nije bilo većih problema.

Espreso, RTS

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime