EVAKUISAN TRŽNI CENTAR U SRPSKOM GRADU: Aktivirao se alarm, ljudi TRČE I BEŽE! (VIDEO)

0

Posetioci tržnog centra su krenuli ka izlazima, jer je upravo to savetovao “glas sa razglasa ”

Tržni centar Promenada u Novom Sadu evakuisan je sinoć. “Molimo vas za pažnju, molimo vas za pažnju”, govorio je ženski glas sa razglasa u “Promenadi”, sinoć oko 21 čas, nakon što se aktivirao sistem za automatsku dojavu požara.

Kada se aktivirao alarm, ugasila su se svetla u prodavnicama u kojima su se nalazili građani.

Prva reakcija onih koji su se nalazili na stepenicima bila je da – potrče. I dok je deo građana u prvi mah panično odreagovao na alarm, bilo je i mnogo onih koji su ostali mirni, verujući da je u pitanju lažna uzbuna.

Posetioci tržnog centra su krenuli ka izlazima, jer je upravo to savetovao “glas sa razglasa”. Radnici su mahom ostali ispred ulaza u prodavnice ili su pak izašli u garažu, gde se mogu videti i kada su na pauzi.

Oni koji su u šoping ili “ubijanje vremena” došli automobilom našli su se u većem problemu od onih koji su iz tržnog centra “pod uzbunom” izašli peške. Najpre, stvorila se gužva i vozila su se kretala sporo.

Jedan od razloga je i taj što “Promenada”, čijim je prostorom odzvanjala glasovna poruka posetiocima da napuste objekat, nije podigla rampe za izlaz iz tržnog centra. Tako je svaki vozač morao da čekira kartu koju je dobio na ulazu, kako bi mogao da napusti objekat, bez obzira na to što je bila “oglašena uzbuna”. Gužva na izlazu iz garaže dovela je i do toga da nervozniji vozači u pojedinim trenucima “legnu” na svoje trube

Na pitanje zbog čega, jednostavno, nisu podigli rampe kada su svi nagrnuli na izlaz, radnik je odgovorio sa: “Pa nije bilo požara”, prevalivši preko jezika nešto o “nekim klincima”.

(Espreso.rs/021.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime