EVO KAKO DA PREPOZNATE LAŽNE PRESRETAČE: Oglasili se iz MUP-a, upozorili na OVO (VIDEO)

0
Foto: Screenshot Youtube

Građani koji su bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imaju bilo kakva saznanja o tome, mogu da prijave policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su tokom proteklih godina uhapsili nekoliko osoba koje su se lažno predstavljale kad pripadnici saobraćajne policije. Oni su glumili policajce u presretačima koristeći lažne blinkere, a ponekad i lažne uniforme i tada od vozača uzimali novac za lažne „kazne“.

Pre nekoliko dana pripadnici MUP iz Policijske uprave u Čačku, uhapsili su U.M. (26) i N. M. (35) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela lažno predstavljanje i ugrožavanje sigurnosti. Policija je tom prilikom kod Gornjeg Milanovca zaustavila automobil marke BMW na kojem su se nalazili uključeni blinkeri, a navedenim vozilom upravljao je U. M., dok se N. M. nalazio na mestu suvozača. Oni su neposredno pre nego što ih je zaustavila policija, presreli i izvršili kontrolu putničkog vozila marke „pežo“ kojim je upravljao dvadesetosmogodišnji vozač.

Obaveštenje MUP-a

Upravo zbog ovih dešavanja MUP se oglasio na zvaničnom Instagram nalogu, gde je objašnjeno građanima kako da prepoznaju pravog policajca i izbegnu da budu žrtve prevare.

– Neki naši sugrađani bili su žrtve lica koja su se lažno predstavljala kao saobraćani policajci. Svi policijski službenici saobraćajne policije koji kontrolišu saobraćaj nose uniformu. Ukoliko ste bili žrtva lica koja se lažno predstavljaju kao saobraćajci ili imate bilo kakva saznanja o tome, pozovite 192 ili prijavite u najbližoj policijskoj stanici – navodi MUP i dodaje.

Šta vozač sme da traži policajcima

– Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj , kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da li je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač.

Građani koji su bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imaju bilo kakva saznanja o tome, mogu da prijave policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici.

(Espreso / Kurir)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime