GRAD TUKAO U IVANJICI! Jako nevreme, grom oborio dalekovod, delovi grada bez struje! (FOTO)

0

Strašno nevreme je danas popodne pogodilo Ivanjicu. Uz grmljavinu i kišu padao je jak krupan grad. Prema prvim informacijama grom je pogodio dalekovod, a neki delovi grada su bez struje.

„Prvo smo čuli grmljavinu, a onda je krenuo da tutnji grad. Grom je oborio i dalekovod pa je većina stanovnika ostala bez struje“, rekla je jedna meštanka, piše Mondo.

FOTO: RINA

Podsetimo, pre par dana je stravično nevreme pogodilo sela u okolini Ivanjice kad je takođe padao grad, a najveća šteta pričinjena je na poljoprivrednim kulturama.

Nevreme koje je sinoć pogodilo teritoriju Ivanjice, mnoga domaćinstva ostavilo je u mraku. Gromovi nad ovom opštinom u nekoliko navrata pogodili su dalekovode čime je uzorkovan nestanak električne enegrije u nekoliko sela.

„Preko 3500 domaćinstava ostalo je bez struje u svojim kućama i to dosta otežava funcionisanje, mnogi privatni subjekti obustavili su sopstvenu proizvodnju dok se situacija ne stabilizuje, to je trasa duga deset kilometara duž reke Moravice.

U selima Crnjevo, Međurečje, Bedina Varoš, Bratljevo, Erčege, Kovilje, čekaju da dobiju normalno snabdevanje električnom energijom“, kazao je za RINU, Momičilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Kurir.rs/Mondo/RINA

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime