JAK UDAR ZEMLJOTRESA ZABELEŽEN U AMERICI! Jačina 4,2 stepeni zatresla tlo

0
Foto: Profimedia

Zemljotres je zabeležen u 7.56 časova po lokalnom vremenu u blizini Mančestera, grada od oko 100 stanovnika udaljenog oko 161 kilometar severno od Oklahoma Sitija, navodi institut

Zemljotres jačine 4,2 stepeni Rihterove skale zabeležen je danas u ruralnom području duž granice saveznih američkih država Oklahoma i Kanzas, saopštio je Geološki topografski institut SAD.

Zemljotres je zabeležen u 7.56 časova po lokalnom vremenu u blizini Mančestera, grada od oko 100 stanovnika udaljenog oko 161 kilometar severno od Oklahoma Sitija, navodi institut.

Prema rečima komesara Okruga Grant Maksa Hesa, čiji okrug uključuje grad Mančester, nije prijavljeno da ima povređenih niti da je pričinjena materijalna šteta u zemljotresu.

Ruralno područje na severu Oklahome, koje je pogodio zemljotres, udaljeno je oko 89 kilometara severozapadno od mesta gde je nedavno zabeležen niz zemljotresa.

Geolozi kažu da su ti zemljotresi verovatno povezani sa podzemnim prodiranjem otpadnih voda, koje su posledica rada naftnih i gasnih kompanija.

Espreso, Objektiv

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime