Kako je neko dobio 100€, a ja nisam, a pre sam se prijavio? Evo odgovora!

0

Ne brinite, u Ministarstvu finansija tvrde da će svi koji su se ispravno prijavili dobiti svojih 100 evra. Do 7. juna treba da bude isplaćeno svima.

Svaki građanin Srbije koji je ispravno popunio prijavu za 100 evra (u dinarskoj protivrednosti) dobiće novac najkasnije do 7. juna, datum koji je Ministarstvo finansija odredilo kao poslednji rok za isplatu.

Ono što je važno da znate – redosled isplate ne zavisi od toga kada ste se prijavili, već od banke u kojoj imate račun. Dakle, nije bitno da li ste se prijavili prvog dana ili sedmog, osmog, deveto… Da li vam je novac “legao” na račun zavisi od toga kada će iz budžeta na vaše račune u bankama biti uplaćivan novac.

Mnogi su se pitali – kako je neko iz njegovog okruženja već dobio novac, a prijavili su se recimo istog dana, ili kako je neko dobio novac, a drugi nije a u istoj su banci. Odgovor je – moguće je i da se novac na račune te banke pušta u nekoliko rundi tokom nekoliko dana.

Bilo je i nedoumica oko toga da li je oročeno vreme do kojeg se novac može podići? Odgovor je – NIJE. Iz Ministarstva finansija navode da će novac biti na računu vlasnika dok ga ne podigne, odnosno država taj novac ne može da povuče. Takođe, ako je lice preminulo, novac će se naći u njegovoj ostavinskoj masi.

Da ne biste stalno “trčačli” do banke i proveravali da li vam je novac uplaćen na račun banke koju ste naveli u prijavi, možete to da učinite posredstvom sajta Uprave za trezor.

Na sajtu postoji opcija “Provera statusa prijave”. Unesite svoje podatke – JMBG i broj lične karte – i dobićete obaveštenje da li vas novac očekuje ili ne.

Ako se još niste prijavili za svojih 100 evra, to možete da učinite do 5. juna na sajtu Uprave za trezor.

MONDO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime