KO PRIĐE OVOM KAMENU, UMIRE NA MESTU: Mnogi se i danas plaše priče o jednoj ženi, a evo šta se krije iza toga

0

U blizini popularnog termalnog izvora Nasua u japanskoj prefekturi Točigi nalazi se jedna od najvećih misterija Japana – ubojiti kamen. Naime, legenda kaže da svi koji dođu u kontakt s njim umru.

Lokalno stanovništvo je prestrašeno ovom neobičnom pojavom, pošto postoji verovanje kako ga proganja duh predivne žene po imenu Tamamo no Mae.

Tamamo no Mae je poznato ime u japanskom folkloru čije se poreklo vezuje uz kitsune, odnosno lisice. Japanci, naime, veruju da su ovo vrlo inteligentne i lukave životinje koje imaju mogućnost menjanja oblika.

Legenda kaže kako se kitsune transformisala u lepu ženu sredinom 12. veka kako bi zavela japanskog cara. Tamamo no Mae je postala careva ljubavnica, pa je prouzrokovala propast dinastije Šang, ali i smrt hiljada muškaraca u drevnom indijskom kraljevstvu po imenu Magada.

Kad je razotkriven njen pravi identitet, vojska ju je oterala u Nasu. Ali, tu se njena priča nije završila. Pretvorila se u ubitačni kamen Sešōseki, koji je oduzimao život svima koji su mu se približili.

Približavanje kamenu i danas je zabranjeno. Međutim, objašnjenje za takvu zabranu je vrlo jednostavno. Područje na kojem se kamen nalazi je poznato po jakoj vulkanskoj aktivnosti i proizvodnji otrovnih gasova poput sumporovodonika i sumporovog oksida koji mogu naštetiti zdravlju čoveka.

Iako su otrovni gasovi verovatniji razlog za mnoge smrtne slučajeve na ovom području u prošlosti, lokalno stanovništvo je izgradilo oltar Sešoseki za svaki slučaj kako bi pokušali da smire duh lepe, ali smrtonosne Tamamo no Mae.

Kurir.rs/Punkufer Foto: Youtube/Taovictor

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime