Narodna verovanja: Ove stvari NIKADA ne smete da POZAJMLJUJETE, ako ne želite da prizovete nesreću!

0

Veruje se da pozajmljivanje određenih stvari privlači negativnu energiju

Za nekog je ovo čisto praznoverje, dok drugi smatraju da tu “ima istine”.

To se odnosi na sva narodna verovanja, a ne samo na priču o stvarima iz kuće koje nikako ne smete da pozajmljujete drugima.

A obrazloženje glasi, da na taj način privlačite lošu sreću.

Posuđe, tanjiri, šerpe – veruje se da su usko povezani sa energijom kuće u kojoj se nalaze. Ako neko hoće da učini nešto loše drugima, samo treba da dozvoli korišćenje svog posuđa: šolja, šerpi, tanjira, kašika… Nikome ne dozvolite da od vas pozajmi tanjire, šerpe ili bilo koji deo posuđa, jer možete da negativno utičete na sudbinu tih ljudi. Oštećeno posuđe je još opasnije jer donosi lošu energiju kući u kojoj se nalazi.

Odeća – ako kupujete stvari koje su već bile u opticaju, to je sasvim u redu, jer ste ih platili. Ali nikako ne pozajmljujte garderobu od drugih ljudi. Odeća je veoma lična stvar, čak i ako je uzmete od sestre ili brata, pa je bolje da nešto date zauzvrat, ako već uzimate određene komade garderobe. Kažu da najveću nesreću donosi obuća, jer ona upija najviše negativne energije.

So – se ne sme pozajmiti ni pod kojim izgovorom. Ako su vas komšije zamolile za so, dajte im samo pod jednim uslovom – kao poklon. Opasnost leži u tome što so ima veliku energiju i može loše da utiče na sudbinu. So je jedna od najvažnijih magičnih komponenti, pa se ne preporučuje njeno pozajmljivanje. Ljudi koji su pozajmljivali, pa vraćali su osetili gubitak sreće ili zdravlja.

Nakit – nakit je pun energije osobe kojoj pripada. Zato ga ne treba pozajmljivati. Stavljajući naušnice ili prstenje druge osobe, sa njima dobijate i probleme te osobe. Stručnjaci za bioenergiju kažu da nakit može da “zarazi” osobu bolestima onoga kome je nakit pripadao i mogu da oduzmu sreću.

Metla – ako pozajmite metlu komšiji budite sigurni da će doći do novčanog gubitka u vašem domu. Čak rizikujete da dobijete i otkaz. Ni u kom slučaju metlu ne smete da date nekome da je koristi pa vrati. Ako je date, neka to bude za stalno.

Izvor: Objektiv.rs, najzena.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime