NEZAPAMĆENA PREVARA Zorica iz Zemuna glumila Vidovitu Radenku i Baba Persidu, reklamirala se po televizijama, pa za „lečenje raka i skidanje magije“ uzela 405.000 EVRA

0

Zorica Damnjanović (64) iz Zemuna uhapšen je zbog sumnje da je lažno predstavljajući se i obećavajući da će izlečiti brojne bolesti od tri osobe uzela neverovatnih 405.000 evra (809.616 maraka), saznaje Srpskainfo.

Ovo je jedna od najvećih prevara koje su do sada otkrivene na području Republike Srpske, piše Srpskainfo.

Zbog hapšenja Damnjanovićeve, Policijska uprava Doboj organizovala je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je načelnik Slobodan Radinković izneo detalje hapšenja i prevara koje je počinila osumnjičena.

Prema saznanjima Srpskainfo, Damnjanovićeva je davala oglase na televizijama gde se predstavljala kao Baba Persida i vidovita Radenka, te navodila da leči brojne bolesti i skida crnu magiju. Sumnja se da je na ovaj način prevarila veliki broj građana, a za sada su otkrivena tri slučaja.

Još 2016. godine policiji je oštećena prijava da je njena ćerka pronašla oglas u kojem se navodi da baba Persida leči nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu.

– Nakon toga one su stupila u kotakt sa njom i više puta joj slali novac. Tokom razgovora „Baba Persida“ je tražila da prodaju stan. Oštećena ju je poslušala i prodala stan u Doboju od 62 kvadrata za 50.000 maraka – istakao je izvor Srpskainfo.

Prevarantkinja joj je rekla da zatim kupi crnu torbu da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu i da pare rasporedi po torbi.

– Zatim joj je rekla da ode na autobusku stanicu u Doboju i torbu pošalje za Bijeljinu što je oštećena i učinila – rekao je naš sagovornik.

Godinu dana kasnije, policiji u Doboju je prijavljena još jedna prevara koju je počnila Damnjanovićeva, a u ovom slučaju uzela je čak oko 750.000 maraka.

Policiji je tada muškarac iz Dervente, a koji trenutno živi u Nemačkoj, rekao da ga je prevarila žena koja se predstavila kao vidovita Radenka.

– On je policiji ispričao da je na televiziji „Duga“ video oglas u kojem piše da vidovita Radenka leči razne bolesti. On je hteo da se njegova supruga izleči od karcinoma dojke, te je pozvao taj broj. Zatim je u više navarata autobusom toj ženi slao novac i zlatni nakit, sa odjevnim predmetima i hranom, kako bi ona nadvno mogla da obavi obrede – kaže sagovornik Srpskainfo i dodaje da joj taj čovek uplatio ukupno neverovatnih 380.000 evra.

Treći slučaj je se desio nedavno u Derventi, kada je ona i uhapšena.

Oštećena je prijavila policiji u Oštroj Luci da je isto na televiziji „Duga „ videla oglas o skidanju crne magije i stupila u kontakt sa tom osobom. Ta žena joj je rekla da u torbu spakuje odeću i da stavi 13.000 maraka, te da je pošalje ili donese do Dervente, što je ona i uradila.

Zatim je oštećena juče ponovo krenula autobusom u Derventu kako bi predala torbu prevarantkinji, a u kojoj je bila odeća i još 3.000 maraka.

– Policija iz Oštre Luke je obavestila odmah policiju iz Dervente, gde su pronašli osumnjičenu i uhapsili je – kaže izvor Srpskainfo.

On je dodao da je ona predata u nadležnost tužilaštva.

BLIC

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime