Novi OPASAN internet izazov zaludeo je svet: Deca masnovno završavaju u BOLNICI zbog OVIH slatkiša, mogu i UMRETI!

0

Mnogi tvrde da će se ovaj poguban internet izazov svuda u svetu proširiti

Iako smo se ponadali da su opasni TikTok izazovi iza nas, pojavio se još jedan gde su baš deca ciljana grupa takozvanog izazova.

U pitanju su ulični slatkiši poznati kao „Zmajev dah“ koji sadrži tečni azot!

Vlada je upozorila na opasnost njegove upotrebe u gotovoj hrani i pozvala na veću pažnju nakon što su deca zadobila opekotine stomaka i trovanje hranom jer su su jela “čchiki ngebu!l ili “chikibulis” bombone u mali tečnog azota, prenosi „Guardian“.

Izgleda kao da se dimi kada se konzumira, ali ako se konzumira pre nego što tečni azot ispari, postoji šansa od opekotina i perforacije creva, au najtežim slučajevima može dovesti do smrti“, rekao je dr. Diki Budiman, indonežanski lekar i istraživač globalne zdravstvene bezbednosti na Univerzitetu Grifit.

@alexandertheingrate Dragon Breath #dragonbreath #rotterdam #eurotrip2022 ♬ 1D Night Changes – Anikii

Indonežanski ministar zdravlja Maksi Rein Rondonuvu upozorio je da potencijalni rizici uključuju opekotine kože i poteškoće sa disanjem. Iako još uvek nema izveštaja o smrtnim slučajevima, ministarstvo je izvestilo da je više od 25 dece povređeno u poslednjem izazovu, a dvoje je zadržano u bolnici na lečenju. Škole su takođe obaveštene i zamoljene su da razgovaraju sa decom o posledicama ovog opasnog TikTok izazova.

Izvor: najzena.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime