Osnovati IT stranku ili religiju?

0

Krenuo, dok čekam da mi se ispeče krompir koji sam stavio a povodom izbora u Srbiji, da pišem polu-sarkastičan tekst o osnivanju IT stranke ili bar verskog udruženja, gde bi 5 vrhovnih stubova stranke ili sekte biti Denis Riči, Linus Torvalds, Stiv Džobs, Bil Gejsts i Ejda Lavlejs i da to sve krene kao nešto pozitivno i korisno, pa da kasnije kao što hrišćani/muslimani imaju katolike, pravoslavce, protestante, šiite, sunite…

…da i mi imamo više podsmerova tipa Linux, Windows, Apple, otvoreni kod, zatvoreni kod, pa na kraju da se pošibamo između sebe i svi d’izginemo u krvoproliću – ali odustao, mrzi me toliko da pišem, omatorilo se valjda.

…ali svakako, bilo bi dobro da imamo neku IT stranku koja bi se bavila modernizacijom države u borbom protiv svetog balkanskog PPP trojstva imena „Papir, Potpis, Pečat“, informatčkim opismenjavanjem društva i sličnim debelo stručnim stvarima a sve akcije da se vode kroz UTP kabl i mrežu, počevši od glasanja pa do izvešaja o radu vlasti i nadalje.

Bilo je ranije nekakvih takvih ideja, tipa Anonimusi – ali su propale pod plimom raznih obećavajućih stranaka jer se opet ispostavilo da narod voli da veruje u obećanja i milovanja krava po glavi. Šta god da mu kravatar pred izbore obeća – narod će to progutati, bilo da je ukidanje BusPlusa ili TV pretpate ili da je metro ili šta god – progutano. Ima i tih nekih raznih koji prodaju glas za paketić pred izbore a u IT-ju jedini paket koji možete da dobijete je TCP ili sličan paket koji kontam da narodu koji ne treba ništa.

Darko DRAŽOVIĆ, Kompjuteraš

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime