OVAKO DANAS IZGLEDA PANTIĆEV SIN IZ TESNE KOŽE: Večiti student Branko nastavio je da gradi uspešnu karijeru! Da li ga PREPOZNAJETE

0
Foto: Printscreen YouTube

Film uz koji su mnogi zavoleli domaću kinematografiju je „Tesna koža“. Uz njega odrastali i smejali se do suza, sniman je pre 40 godina. Četiri decenije nakon premijernog emitovanja ovog filma, on je i dalje među najpopularnijim i najgledanijim starim filmovima bivše Jugoslavije.

Ostvarenje je postiglo veliku popularnost i gledanost širom bivše SFRJ, a samo u Beogradu je imao neverovatnih 505.000 gledalaca.

Nema ko nije čuo za porodicu mlađeg referenta Mite Pantića, koji je dobio tri nastavka, zbog svoje velike popularnosti. I dok su se ljudi smejali dogodovštinama ove čuvene porodice glumačka ekipa postala je kultna.

Večiti student

Jedan od članova Pantićeve porodice bio je i Branko Pantić,njegov stariji sin kojeg je glumio Gojko Baletić. Poslednji film iz ovog serijala prikazan je 1991. godine „Tesna koža 4“, a skoro tri decenije kasnije Gojko je pričao o pomenutoj ulozi u jednom intervjuu.

– To je oslikavalo tadašnje vreme i to je bio prvi serijal koji je govorio o porodici, našoj svakodevnici na taj način – rekao je Gojko o „Tesnoj koži“ i dodao da je za svoj lik i „večite studente“ uvek imao razumevanja.

– Večitih studenata ima još uvek, jer još uvek smo mamini i tatini sinovi, odnosno, mamine i tatine ćerke. Polako, sine, nemoj ti da žuriš. Samo ti to lepo ukrčkaj, završi. Na kraju krajeva, deca danas i kad završe fakultete nemaju šta da rade. Možda je to studiranje i beg od nečega. Završe master, naguraju neke titule, pa onda prodaju gaće po Bulevaru.

FOTO: FIREFLY PROMO

Gde je sad?

I dok se glumačka ekipa rasula i nastavila uspešno da gradi svoje karijere, najstariji Pantićev naslednik je nastavio da se bavi glumom. Publika je imala prilike da ga gleda u popularnim serijama „Bela lađa“, „Aleksandar od Jugoslavije“, „Urgentni centar“, „Gorki plodovi“, „Miris kiše na Balkanu“, „Šesto čulo“, a jednu od poslednjih rola na ekranu zabeležio je u seriji „Pad“, rađenoj po motivima knjige Žarka Lauševića, gde je igrao sudiju.

Pored uloga na velikom platnu i malom ekranu, Baletić je stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu od 1985. godine, gde publika redovno uživa u njegovim kreacijama i transformacijama.

(Kurir.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime