OVO JE NAJMISTERIOZNIJI LIK SRPSKOG PODZEMLJA: Malo se zna o njemu, ali ono što se zna… BOLJE DA SE NE ZNA!

0

Novica je nameravao da se vrati u domovinu, ali…

Novica Živković je u Francuskoj bio poznati pljačkaš, ali i glumac i producent filmova u kojima su glumili velikani poput Belmonda.

Novicu su u njegovom selu zvali Kandri, a kasnije je dobio nadimak Stiv, po kome ga i dan danas znaju. Imao je mnogo imena, jedan od njegovih alijasa bio je „Radiša Jovanović“, ime po kom su ga neki znali.

Zajedno sa Brunom Sulakom bio je strah i trepet za sve banke i zlatare na Zapadu. Dok je živeo u Jugoslaviji nije imao problema sa zakonom, osim onda kada je kao veliki ljubitelj golubova, „doneo“ tuđi kavez u svoje dvorište, kako je on to u žargonu govorio.

Iz ove male oronule stare kuće (levo) u selu Slatina kraj Leskovca otisnuo se u svet.

Stiv je imao dva lica: Na slici dole levo ga vidimo kao glumca u francuskom filmu gde je igrao inspektora, a dole desno je fotografija iz pravog života nastala posle jedne uspešne pljačke zlatare.

Novica je nameravao da se vrati u domovinu, slao je pare od kojih je napravljena velika kuća (desno u pozadini), ali Stiv ili Kandri kako su ga komšije zvale, nikada nije stigao u njoj da živi, ubijen je u zasedi francuske policije.

(Espreso.rs / Legende devedesetih)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime