Ovo je stav SAD po pitanju Crne Gore! Milo dobio jasnu poruku!

0

Palmer je za Glas Amerike rekao da Crna Gora ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju

Najvažnija poruka je da Srbija i Crna Gora treba da razgovaraju, vlade treba da komuniciraju i treba da postoje otvoreni kanali komunikacije, rekao je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer povodom odluke Podgorice da se Srbija ne nađe na listi zemalja čiji građani mogu da uđu u Crnu Goru i reakcije Beograda.

Palmer je za Glas Amerike rekao da Crna Gora ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju i postoji epidemiološka komponenta u procesu donošenja te odluke, ali dodaje da treba i “pažljivo da razmotre kako bi to moglo da utiče na odnose sa važnim susedom, kako će uticati na letnju turisticku sezonu s obzirom na važnu ulogu srpskih turista u crnogorskoj ekonomiji”.

“Znači, ima prostora za razgovor, koji treba da bude otvoren, transparentan, da se vodi mirno i koji identifikuje put napred, koji je u korist svih. Srbija i Crna Gora će večno biti susedi i treba da nađu način da rešavaju ta pitanja u partnerskom odnosu”, zaključio je Palmer.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime