Malo ko zna da je i na toj namirnici dosta ukusnija i da je meso mekše
Od sada ćete piletinu pržiti na jednom sastojku.
Samo to joj daje mekoću.
Malo ko zna da je i na toj namirnici dosta ukusnija i da je meso mekše.
Ovu pripremu će svi zapamtiti.
POTREBNI SASTOJCI
pileće belo meso – 500 g
maslac – 100 g
maslinovo ulje – 1 supena kašika, od komine
beli biber – po ukusu
himalajska so – po ukusu
beli luk u granulama – po ukusu
Iseći piletinu na manje komade. Obe strane začiniti biberom, solju i belim lukom.
U tiganju otopiti maslac na srednje jakoj temperaturi i dodati mu kašiku maslinovog ulja, kako ne bi zagoreo.
Poređati komade piletine u tiganj i pržiti po 3-4 minuta sa obe strane.
Sočnu piletinu servirati uz zelenu salatu sa mladim lukom.
(Espreso/Bonapeti.rs)