Pitanje za za milion dolara: takmičar je odgovorio tačno i “postao milioner”, a da li bi ste vi znali odgovor? (VIDEO)

0

Ovo je treći put u poslednjih godinu dana da je u “Milioneru” takmičar odgovorio na poslednje, najteže pitanje i tako “postao milioner”. I opet – pitanje je bilo iz oblasti istorije!

Ipak, ovoga puta reč je bila o specijalnoj epizodi u kojoj su se takmičile poznate ličnosti i novac išao u humanitarne svrhe. Kuvar i osnivača restorana “Momofuku” Dejvid Čeng tako je postao prva poznata ličnost koja je uspela da osvoji glavnu nagradu i “postane milioner”.

Novac je donirao dobrotvornoj organizaciji koja pomaže radnicima restorana pogođenim pandemijom koronavirusa.

Ipak, tome su prethodili napeti trenuci tokom kojih je voditelj Džimi Kimel pročitao pitanje:

“Iako predsednik i njegova žena nikad nisu pipnuli prekidač za uključivanje svetla iz straha da ih ne ubije, koji američki predsednik je prvi imao struju u Beloj kući?”

Ponuđeni odgovori bili su:

a) Julisiz Simpson Grant

b) Bendžamin Harison

c) Čester A. Artur

d) Endru Džonson

Čeng je imao osvojenih pola miliona dolara, a ako bi pogrešno odgovorio, pao bi na 32.000. Iako nije znao odgovor, odlučio je da nastavi dalje i u pomoć pozvao svoju prijateljicu novinarku I-Es-Pi-Ena Minu Kajms. Ona nije bila sigurna, ali je ipak dala odgovor.

Kako su ovi napeti trenuci izgledali možete pogledati ovde:

A, ako vas zanima, tačan odgovor bio je – b) Bendžamin Harison!

Bendžamin Harison je bio dvadeset treći predsednik Sjedinjenih Američkih Država koji je na ovom položaju bio između 1889. i 1893. godine. Njegova administracija je najbolje poznata po velikom broju zakona donetih zakona, po tome što su federalni troškovi dostigli milijardu dolara… i činjenici da je tokom njegovog mandata Bela kuća po prvi put u istoriji elektrifikovana.

Struja je u rezidenciju predsednika SAD uvedena 1891. iako je u to vreme postojalo tek nekoliko ljudi dovoljno hrabrih da je zapravo koriste. Harison i njegova supruga Karolin nisu bili među tim “junacima”.

Istorisjki zabavnik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime