POBIĆU VAS, ZAPALIĆU VAS! NEMA DA ŽIVITE! Valentino (25) upao u kuću porodice iz Vranja, a onda je počeo HOROR

0
Policija, ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/TV1 HD

Zašto je ovaj problematični Vranjanac, koji je hapšen i ranije, uradio to ta šta je osumnjičen utvrđuje se

Valentino Anđelković (25) iz Vranja uhapšen je zbog sumnje da je, naoružan pištoljem, u subotu uveče upao u kuću jedne porodice S. u selu Soderce, ukućanima prvo pretio, a zatim i fizički nasrnuo na njih i lakše ih povredio.

Zašto je ovaj problematični Vranjanac, koji je hapšen i ranije, uradio to ta šta je osumnjičen utvrđuje se.

– Niko od nas ranije nije imao kontakta sa njim. Suprug M. S. ga poznaje iz viđenja, kao i ćerka J. S. Iako se u nekim medijima pojavila informacijama da je on rekao da su njih dvoje bili u vezi, ona tvrdi da to nije istina. Verujemo joj. A zašto je upao kod nas, zaista ne znamo – kaže za “Blic” Lj. S. (46), koja od subote uveče, kada je osumnjičeni Anđelković njoj naneo lake povrede, ali i njenim najmilijima, uzima lekove za smirenje.

A te večeri ona, supruga, ćerka, sin i snaha i njhovo dvoje dece, uzrasta jednu i tri godine, sedeli u dnevnoj sobi, na spratu porodične kuće, Sverkva je bila u svojoj sobi u prizemlju.

– Oko 21.30 čula se buka, lomljava, ćerka je prišla vratima, a taj Valentin je nju počeo da gura. Suprug je pritrčao da joj pomogne, ali je odgurnuo i njega i razvalio vrata. Tada smo svi videli u njegovim rukama pištolj. Počeo je da urla na nas: “Pobiću vas, zapaliću vas, nema da živite” – priseća se LJ. S.

Starije unuče počelo je da plače, a Valentin je prišao njoj.

– Levom rukom me je udario po glavi, a u desnoj je držao pištolj, stezao me i sve vreme urlao da će nas sve poubijati. Odmah zatim je nasrnuo na sina, a on je uspeo istrči iz kuće. Pomahnitali nasilnik je krenuo za njim i jurio ga kroz drvorište i na ulicu. Sin je bio u beloj majici, pa se setio da je skine i baci u obliđnje žito, a zatim se sakrio, pa ga napadač nije našao i vratio se u dvorište – priča još uznemirena LJ. S..

Za to vreme dok je Valentino jurio njenog sina, svi ukućani su, navodi bili pod stresom i u strahu, pa se niko nije usudio da pozove policiju.

– Kad se vratio u dvorište, upao je kod moje svekrve i počeo da je malterira. Uzeo joj štap, gurao je. Viknula sam “ostavi ženu na miru, stara je”, a on je opet krenuo na mene. Snaha koja je, verovatno bila najpribranija od nas, rekla mi je okreni “017192”. Tek tada sam se malo dozvala sebi – navodi Lj. S.

Do dolaska policije, Valentin je i dalje urlao da će ih poubijati sve, vitlao je pištoljem. Kada je čuo patrolna kola, seo je na prag kuće, a pištolj bacio u cveće.

– Policajci su mu rekli: “Valentino šta radiš tu”, po čemu mi je bilo jasno da ga dobro poznaju. Bez obzira što su oni bili tu on je nastavio da nam preti, uz pregršt psovki. “J…. ti mater, nećeš da živiš, ti si pozvala policiju” vikao je na mene – usplahirenim glasom kaže LJ. S.

Kada su Valentinu stavljene lisice na ruke, ona i ukućani su dali izjave istražiteljima. Bili su kod lekara i kostnatovene su im lake povrede.

– Od tih povreda više nas zabrinjava što smo pod stresom. Uznemireni smo, uplašeni, ja od tada pijem bensedine. Ne znamo šta će biti kada od izađe iz pritvora, zatvora. Pretio je da će nas sve pobiti, zapaliti. Kako ćemo ići na posao? Radimo u Vranju, može da nas zaskoči. Zaista ne znamo od koga da zatražimo pomoć da nas zaštiti – uplašena je i dalje LJ. S.

Negira da je pretio porodici

Osumnjičeni, koji se tereti za nedozvoljeno nošenje oružja i ugrožavanje sigurnosti, na saslušnaju je negirao delo, a na predlog zamenika Višeg javnog tužioca u Vranju sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana. Pištolj kojim je pretio porodici S. upućen je na veštačenje da bi se ustanovilo da li je oruđje pravi ili je u pitanju replika. Takođe će se veštačiti i povrede povređenih.

“Prvo korona, pa sad ovo”

– Prvo korona pa ovo. Ne znam više šta nas snađe. Na bolovanju sam od 16. jula, jer sama se zarazila korona virusom. Taman kad je sve bilo pri kraju i spremala se za testiranje, ovaj nas je prestarašio – kaže Lj. S, kojoj je posle testiranja u ponedeljak stigla dobra vest-negativna je.

Espreso, Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime