SNEŽANA IZ BG ŠETALA PSA KAD SU JOJ KLINCI DOBACILI Baba, jesi jaknu KUPILA kod Kineza? Kad se okrenula, znala je da je BESPOMOĆNA

0
FOTO: PROFIMEDIA

Tvit jedne Beograđanke iz januara o događaju u Filmskom gradu privukao je poslednjih dana veliku pažnju na mrežama i po ko zna koji put potegnuo teško i bolno pitanje – ko i kako vaspitava našu decu?

Snežana Panić iz Beograda požalila su je jedne januarske večeri dok je šetala psa, dvojica dečaka između 10-15 godina gađala i dobacivala: “Baba, jesi tu jaknu kupila kod Kineza?”

Njena objava se prethodnih dana vrti mrežama i mnogi se pronalaze u ovom događaju jer su, kako pišu, i sami svedočili sličnim neprijatnostima.

Kako je Snežana rekla, osetila se jako ružno i bespomoćno jer su u pitanju deca.

“Nisam se uplašila, ali šta treba da kažem, šta reći deci? Besmisleno je da ih ja vaspitavam kada to već roditelji ne čine. Jedna ili dve moje rečenice ne bi promenile ništa”, kaže Beograđanka.

Snežana napominje da ovo nije prvi put i da se slične stvari u komšiluku dešavaju i drugima. Nažalost, često su na “meti” bespomoćne osobe.

“Jedna baka iz bila je sistematski maltretirana od strane dece istog uzrasta. Živela je u prizemlju zgrade. Gađali su je blatom kada izađe na terasu, vređali je. Baka je inače bila toliko siromašna da je sa šerpicom išla svakog dana po obrok”, kazala je Snežana.Kako tvrdi, najveći problem je u roditeljima i pažnji koju (ne) poklanjaju svojoj deci.

“Roditelji kupuju skupe stvari svojoj deci, kompenzuju nedostatak vremena i volje da to vreme utroše na vaspitanje dece. Ja tu ništa ne mogu, samo sam zabranila mom detetu da se druži sa njima”, zaključila je ona.

“Deca nisu kriva što nemaju stida i empatije, društvo gradi takvu omladinu. Naravno da će nam se to osvetiti”, “Deca su uvek i bez izuzetka oličenje svojih roditelja”, “Kada biste čuli šta sve roditelji govore i kakav im je rečnik bilo bi vam sve jasno. Deca su ogledalo roditelja”, bili su samo neki od komentara tviteraša koji nisu mogli da ostanu imuni na Snežaninu priču.

kurir.rs/blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime