ŠOK Poznati meteorolog otkriva kakvo vreme nas očekuje u junu!

0

Meteorolog Marko Čubrilo kaže da nas narednih dana očekuje vetrovito i relativno sveže vreme, a da će početkom sledeće nedelje biti najviše nestabilnosti.

Kako tvrdi, u drugom delu nedelje stabilnije i postepeno toplije, a oko 7. juna temperatura možda bude i blizu 30 stepeni. Oko tog datuma moguće je novo osveženje uz pljuskove, a za sada do sredine juna nema signala za jače i dugotrajnije otopljenje.

– U toku subote malo do umereno oblačno i uglavnom suvo ali vetrovito i ne baš preterno toplo vreme za ovaj deo godine. Uz pretežno sunčano vreme i jako sunce krajem maja sredinom dana u zavetrini od vetra dosta prijatno ali i dalje ispod proseka. Posle podne na severozapadu i severu Hrvatske ponegde moguća pojava lokalnog pljuska, dok se nad ostalim predelima regiona u toku noći očekuje povećenje oblačnosti, ponegde uz pojavu vrlo slabe kiše – kaže on i dodaje da će naoblačenje biti povezano sa još jednim, slabim, hladnim frontom koji se u jakom severozapadnim strujanju preko zamalja Baltika kreće ka našem delu Evrope.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime