STAVILI SU KAMERU U MRTVAČKI SANDUK: Ono što su snimili ih je PRESTRAVILO! Kako je ovo moguće?

0
Istraživanje pokazalo da se mrtvacima pomeraju ruke dok im se telo raspada, Foto: Printscreen/Twitter/ Alyson Wilson

Ne čitajte ovu vest u pauzi za ručak. Kamere su 17 meseci fotografisale tela svakih 30 minuta i otkrile da su se ruke pomerale dok su se tela raspadala. Stručnjaci kažu da bi to moglo biti važno za forenzičare

Kamere koje su postavili australski naučnici pokazale su da su se mrtvaci mrdali iako su se njihova tela raspadala, objavili su u četvrtak mediji.

Kamere su 17 meseci fotografisale tela svakih 30 minuta i otkrile da su se ruke mrdale dok su se tela sušila i raspadala, prenela je australska televizija ABC.

Istraživačica Alison Vilson kaže da bi to moglo biti važno za forenzičare.

– Otkrili smo da su se ruke jako mrdale, neke koje su bile pružene uz jednu stranu teela završile su na drugoj strani – rekla je Vilson ABC-u.

Istraživanje je sprovedeno u tajnom laboratoriju blizu Sidneja koji je otvoren pre tri godine radi analize raspadanja tela u različitim uslovima kako bi se rekonstuisala mesta zločina.

Vilson kaže da bi pokreti mogli biti posledica stezanja ligamenata dok se suše.

Forenzička antropologinja dr. Ksante Malet sa univerziteta u Njukaselu smatra da bi otkriće moglo biti važno za forenzičare koji pretpostavljaju da su tela na mestu zločina u istom položaju kako i kada je osoba umrla.

– Ljudi bi se iznenadili kada bi videli kakve smo pokrete zabeležili. Ja sam se začudila kada sam to videla, posebno koliko su se mrdale ruke. Neverovatno – dodala je Malet.

(Espreso.rs/24Sata)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime