Šumski požari kod Kušadasija u Turskoj, evakuisani turisti i meštani okolnih sela (VIDEO)

0

Šumski požari buknuli su u Ezineu u provinciji Čanakale, u okrugu Kušadasi u provinciji Ajdin i u okruzima Menderes, Selčuk, Tir i Češme u Izmiru.

Turski vatrogasci ih gase vazdušnim i kopnenim putem.

Evakuisani su meštani nekoliko sela i gosti dva hotela u Kušadasiju.

Prvi požar izbio je u ataru sela Karačadag, u Izmiru, u subotu oko 13 časova po lokalnom vremenu i njegovo gašenje je započeto u roku od deset minuta, uključujući i iz vazduha, prenela je televizija TRT Haber.

U okviru mera predostrožnosti evakuisani su meštani jednog sela.

Još jedan požar izbio je u odmaralištu Češme u istoj provinciji Izmir u blizini sela Germijan, kao i duž auto-puta Izmir-Češme. Zbog požara, deonica od Izmira do Češmea bila je zatvorena za saobraćaj oko 20 minuta, ali je nakon intervencije ekipa put ponovo otvoren.

U provinciji Čanakale vatrogasci gase požar koji je zahvatio poljoprivredno zemljište u regionu Ezine, a meštani dva sela su evakuisani.

Veliki šumski požar počeo je u provinciji Izmir u blizini primorskog sela Pamučak, a ubrzo se proširio na šumu odmarališta Kušadasi u susednoj provinciji Ajdin.

Saobraćaj na auto-putu Selčuk-Kušadasi obustavljen je zbog požara, koji iz vazduha gase četiri aviona i pet helikoptera.

Zbog požara koji se pod uticajem vetra kretao ka Kušadasiju, evakuisana su dva hotela i kuće u okrugu Bajraklidede. Gosti koji su boravili u ugroženim hotelima upućeni u druge hotele u okruženju.

Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime