Wild Thang je NAJRUŽNIJI PAS na svetu!

0

Wild Thang, osmogodišnji pekinezer, krunisan je odnosno proglašen je kao najružniji pas na svetu za 2024-tu godinu. Manifestacija za najružnijeg psa na svetu održano je tokom sajma Sonoma-Marin 2024. u Petalumi u Kaliforniji…

Ovogodišnje takmičenje uključivalo je osam kandidata.

Vild Thang iz Kus Beja, Oregon, takmičio se pet puta na prethodnim takmičenjima najružnijih pasa na svetu, ali ovo mu je prva pobeda.

Jedinstveni izgled Vild Thanga je posledica pseće kuge kada je bio štene staro 10 nedelja. Bolest mu je sprečila rast zuba, otuda i viseći jezik, i poremećaj mišića jedne noge.

Takmičenje za najružnijeg psa na svetu održava se skoro 50 godina i „slavi nesavršenosti koje sve pse čine posebnim i jedinstvenim“, navodi se na sajtu.

Vild Thang i njegova vlasnica En Luis dobiće 5.000 dolara u emisiji The Today Show na NBC-u.

Četrnaestogodišnji mops u invalidskim kolicima po imenu Rome došao je na drugo mesto i dobija nagradu od 3.000 dolara. Bio je to prvi ulazak Rima u takmičenje.
„Volim što takmičenje predstavlja pse koji su nesavršeni — nesavršeno savršeni“, rekla je vlasnica Rima Mišel Grejdi.

Još jedan koji je prvi put učestvovao, 14-godišnji pas za spasavanje belodlake i mešane rase po imenu Daisy May (Dejzi Mej), osvojio je titulu za treće mesto i dobiće 2.000 dolara.

Spašena je sa ulice sa dve godine. Izgubila je kosu, zube i vid.Vlasnica Dejzi Mej, Elizabet Vajthaus, rekla je da je bilo iznenađenje zauzeti poziciju na podijumu.

“Mislila sam da će ona biti najlepši ružni pas, ali kako se ispostavilo, drugi ljudi u njoj ne vide lepotu koju vidim ja“, rekla je ona izveštava BBC

Glasanje je takođe bilo otvoreno putem interneta za obožavaoce da odaberu jednog posebnog psa koji će dobiti nagradu People’s Choice, koja je otišla u Rim, drugoplasirani od strane sudija.

Godišnji konkurs naglašava važnost usvajanja svih životinja Ne radi se o ismevanju “ružnih” pasa, prema konkursu, već o tome da se “zabavljamo sa nekim divnim likovima i pokazujemo svetu da su ovi psi zaista lepi na svoj način.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime