ZEMUNCIMA JE BIO NAJBOLJI DRUG, ALI SU GA IPAK SMAKLI KAO KERA! Samo u gaćama su ga spakovali u vreću i tako bacili

0
Zemunski klan, Foto: Wikipedia

O pravom motivu Spasojevićevog naređenja da se likvidira Marko Petrović u klanu ništa pouzdano nisu znali

Marko Petrović Mamica ubijen je 2000. u Beogradu. Svedok-saradnik Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi kao neposrednog izvršioca imenovao je Milana Jurišića, koji je, prema njegovim rečima, pucao Petroviću u glavu.

Milan Jurišić i Dušan Krsmanović, po naređenju šefa Dušana Spasojevića, likvidirali su Marka Petrovića iako su s njim bili bliski.

Čak i u dnevnoj sobi Spasojevićevog zdanja u Šilerovoj, gde su stajala četiri monitora i prikazivala situaciju oko kuća, vođa klana, Luković i njihovi telohranitelji držali su pištolje u ruci ili na stolu.

U okolini zgrade nalazilo se 12 kamera koje su snimale čitav prostor između okolnih ulica. Stanovnici ovog dela grada u Zemunu tvrdili su da je Spasojević imao tri kruga obezbeđenja. Dva su bila napolju, oko naselja i ispred zgrade u Šilerovoj 38, a jedno unutra.

Atmosfera straha

Spasojević je imao običaj da šeta po kući s pištoljem i viče: „Mi smo najbolji!“ U nekom trenutku je to postao i svojevrsni ratni poklič vođe klana.

– Spasojeviću je moć udarila u glavu. Stalno je pričao da ćemo prvo da ubijemo ovoga, pa onoga, uglavnom stalno je pominjao da neko treba da se ubije. Govorio je: „Mi smo država u državi, moćniji smo od države“ i prosto je ubedio članove klana u tu navodnu moć – izjavio je zaštićeni svedok Đura Mutavi.

Atmosferu u klanu pukovnik policije Mile Novaković opisuje kao šizofrenu.

– Svi su bili u konstantnom, užasnom strahu. Svakodnevno su se plašili za svoj život. Spasojević je naredio i likvidacije svojih ljudi. Čitava ekipa oko njega znala je šta će se desiti nekom ko pobegne, ode na drugu stranu, počne nešto drugo radi, ili hoće da izađe iz njihovog kruga. Marka Petrovića, njihovog člana, ubili su zbog neke izmišljene priče da je planirao da otme Spasojevićevu ćerku dok je on bio u zatvoru. S Petrovićem su najbolji drugovi bili Milan Jurišić i Dušan Krsmanović – priča Novaković.

– Baš njima je Spasojević naredio da likvidiraju Petrovića. Namerno, njegovim najboljim drugovima. Oni su otišli kod Petrovića kako bi on na Jurišićev kompjuter navodno instalirao neke nove programe. Dok je radio na kompjuteru, Krsmanović je otišao po sok u kuhinju, a Jurišić izvadio pištolj i bez ikakve reči Petroviću s leđa pucao u glavu. Pucao je i drugi put da bi bio siguran. Đura Mutavi je na buvljaku kupio vreću za spavanje i najveću torbu koju je našao, priča Novaković i dodaje:

Smakli ga kao kera

Petrovićevo telo umotali su u vreću, stavili u torbu, ubacili u prtljažnik automobila i odvezli se do šume kraj auto-puta naspram aerodroma. Telo su bacili u pripremljenu rupu i zakopali ga. Pronašli smo telo posle Krsmanovićevog priznanja. Petrovića su ostavili samo u gaćama, pored njega su bacili kesu s disketom i njegove patike. Ništa više. Tako je teško i ružno bilo videti kako su ga spakovali… Kao kera.

Dušan Spasojević lagao oca ubijenog

O pravom motivu Spasojevićevog naređenja da se likvidira Marko Petrović u klanu ništa pouzdano nisu znali. Spasojević je kasnije pričao da je Petrović nestao i pobegao u BiH. Čak je ocu ubijenog krajem septembra 2001. rekao „da mu je Legija poslao sina u Bosnu da obezbeđuje Radovana Karadžića“.

– Posle ubistva Marka Petrovića sve je poprimilo ozbiljne razmere jer smo znali da to može da se dogodi bilo kome od nas – ispričao je Saša Petrović.

(Espreso.rs / Kurir / Vojislav Tufegdžić)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime