Aida Ćorović odbila posao koji joj je ponudio Vučić, neće da bude kuvarica, možda predsednik nadzornog odbora?

0

Aida Ćorović je trenutno aktivna kao Đilasov bot. Ide po protestima koje organizuje Đilas i zagovara bojkot koji je već propao.

Draga fb ekipo, imam molbu za vas. Ja sam, naime, nezaposlena osoba, a tesko da cu se zaposliti kao istoricarka…

Gepostet von Aida Corovic am Mittwoch, 12. Februar 2020

Pre par nedelja se požalila kako nema posao. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić joj je tajno ponudio zaposlenje, ali je Aida to odbila javno, jer kako reče ona “neće da bude podrepna muva ove vlasti”. Ali joj zato nije bio problem da bude podrepna muva prethodne vlasti.

Aidi nije bio problem da bude predsednik Nadzornog odbora vodovoda i kanalizacije u Novom Pazaru. Zbog njenog “nadzora” Pazarci danas imaju problem s vodom.

Stranka pravde i pomirenja podnela je prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije za više koruptivnih radnji u periodu 2013-2014. godine, protiv Rasima Ljajića, Aide Ćorović, Meha Mahmutovića, Darka Milutina, Hanefije Brničanina, jer su zloupotrebili službeni položaj javnih funkcionera, službenika, izabranih i postavljenih lica, proneverili sredstava, nameštali tendere i javne nabavke, protivpravno otuđili imovinu grada, i dr.

SAMO NA TENDERU UKRALI 400.000 EURA

Na tenderu za izvođenje radova izgradnje novog filterskog postrojenja javilo se više firmi, ali je posao dobilo preduzeće Asing d.o.o Beograd, iako je njegova ponuda za 400.000 eura bila veća od naboljeg ponuđivača. S obzirom, da je prema ličnom priznanju Darka Milutina on kao prestavnik Lukesmburške vlade u tom periodu bio u vezi sa predsedicom nadzornog odbora Aidom Ćorović (od 10. decembra 2009. godine – dokaz predat u popratnim aktima) s kojom kasnije i stupa u bračnu zajednicu, postoje osnovi sumnje da su oboje u sprezi sa ministrom Ljajićem iskoordinirali da projekt dobije baš ovo preduzeće, koje za Grad Novi Pazar realizuje i nekoliko drugih projekata. Uvidom u relane troškove izgradnje ovih objekata, i troškova koji su prikazani, lako je uočljivo da su ukupni troškovi izgradnje ovog postrojenja bili znatno manji nego što su prikazani.

ĆOROVIĆKA SE NEZAKONITO ODUŽUJE LJAJIĆU – POKLANJA MU 60 ARI DRŽAVNOG ZEMLJIŠTA U VREDNOSTI OD MILION IPO EURA

Sa pozicije predsendice Nadzornog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Pazar, Aida Ćorović je u koordinaciji sa direktorom tog preduzeća Hanefijom Brničaninom i gradonačelnikom Novog Pazara, 2013. godine donosi odluku o povraćaju 5.895 м2 ili blizu 60 ari zemljišta koje je grad 1982. godine otkupio od oca ministra Ljajića istom, te celu komplikovanu proceduru oko tog predmeta završava za relativno kratko i nerealno vreme kršeći sve propisane regulative, a za šta je navodno porodica Ljajić platila 10.000 eura. Vrednost ovog zemljišta premašuje 1.500.000 eura, čime je Grad Novi Pazar višestruko oštećen.

.

ĆOROVIĆKA SE SMENJUJE DA SE ZATAŠKAJU PRONEVERE

Odmah nakon realizacije te odluke i završetka radova na filterskom postrojenju, na predog gradonačelnika Meha Mahmutovića Aida Ćorović biva smenja sa pozicije predsednice Nadzornog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Pazar.

Teško da je Aida bez ikakve ušteđevine nakon svih ovih malverzacija.

Ali to njoj ne predstavlja moralni problem, pa javno kuka na Facebook kako je ostala bez posla.

Takvu moralnu gromadu Đilas je angažovao kao govornika na protestima.

Đilasovi bojkotaši su je već proglasili heroinom, poput Janka Veselinovića, no njemu nije zameriti čovek ne zna gde mu je levo.

Međutim, internet sve pamti, pa se za Aidu sasvim sigurno zna da ne može biti moralni uzor ikome.

 

 

 

 

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime