Albanci s bivšim generalima UČK spremaju haos! Otkriveno je gde će početi sa napadima!

0

Ovo je haos…

Albanci u Prištini žele da izvrše što veći pritisak na Beograd, a to žele da urade preko Preševa, gde kako saznajemo spremaju velike nerede koje bi mogli da izazovu pravi haos u Srbiji!

Iz Preševa, Medveđe i Bujanovca imali smo priliku više puta da čujemo zapaljive izjave tamošnjih lidera, kao i lidera iz Prištine. Sve se svodi na jedno – ujedinjenje sa tzv Republikom Kosovo, a krajnji cilj je naravno stvaranje velike Albanije!

Da se uveliko radi na ovom projektu kao dokaz je i tužba Ragmija Mustafe protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog toga što je ministar vojni Srbije upotrebio izraz “Šiptar”, a pozadina je naravno da se Albanci prikažu kao ugnjetavana manjina u Srbiji, otkriva naš izvor.

– Plan je već viđen, radi se na njemu sistematski. Prvo su počele zapaljive izjave o ujedinjenju, zatim treba da se predstave kao žrtve, a onda se može očekivati i izazivanje nasilja – kaže nam naš izvor.

Da je ekstremistima sa juga Srbije naloženo da se krene u akciju protiv srpskih institucija i da se izazove haos najbolji je dokaz da su se na vidovdan u Prištini sastali borci i vođe nekadašnje OVPMB (Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca) i predsednik tzv Kosova i ratni vojskovođa terorista iz UČK Hašim Tači.

– Ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Republikom Kosovo je san svakog Albanca koji tamo živi. Taj njihov san je nezaustavljiv i ja sa političkom voljom radim da bi to postala istina – napisao je Tači nakon ovog sastanka i podelio na svom fejsbuku fotografiju s ovog susreta.

Prema pisanju medija srpski obaveštajci došli su do šokantnih saznanja da Tači i Haradinaj preko svojih ljudi uveliko rade na izazivanju pobune na jugu centralne Srbije.

Cilj im je da tako našu državu dovedu u “nemoguću situaciju” u kojoj bi vlasti u Beogradu morale da pristanu na ucene Prištine.

Prema rečima odlično obaveštenih izvora, albanski stratezi u Prištini, ali i u Tirani, procenjuju da je Srbija najranjivija u području Preševa i Bujanovca i da je tamo moguće izazvati krizu visokog intenziteta koja bi mogla da natera Beograd da u kratkom periodu propusti pred albanskim maksimalističkim zahtevima.

Ove informacije delimično potvrđuje i predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun, koji kaže da su albanski lideri iz Prištine u stalnoj komunikaciji s Albancima sa juga centralne Srbije, a sve to podržava Tirana.

– Tači sve vreme pokušava da u pregovore Beograda i Prištine ubaci pitanje statusa Albanaca na jugu. To se pominje i u rezoluciji koju je usvojio parlament u Prištini i to jeste pokušaj da se napravi paralela između Srba na severu Kosova i Albanaca na jugu centralne Srbije. U ovo su naravno uključeni i bivši komandanti terorističke organizacije “Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovca i Medveđe” – upozorava Drecun.

Prema njegovim rečima, Priština, umesto da smiruje tenzije stvorene uvođenjem taksi, raspiruje krizu i vrši bočne pritiske.

– Jedan pritisak je preko juga centralne Srbije, a drugi ide preko Sulejmana Ugljanina u Raškoj oblasti. Očigledno je da da se Priština, umesto za razgovore, priprema za nove sukobe! Neće oni razgovore, već se spremaju za nasilje i žele da odgovornost prebace na Srbiju – navodi Drecun.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime