Albanci su spremni za udar! Tačijev plan isti kao 1999. godine! Jug Srbije neka se spremi!

0

Ozbiljno se zakuvalo.

Specijalni rat za jug Srbije poveli su Albanci i to sa ciljem pripajanja Preševa, Medveđe i Bujanovca tzv Republici Kosovo!

Scenario je isti kao onaj koji je prethodio događajima iz 1999. godine. Polako se zahuktava priča o humanitarnoj krizi u ovim opštinama, ugnjetavanju albanske manjine, izostanku udžbenika za albansku decu itd…

Sledeće je naravo pozivanje međunarodne zajednice da pomogne Albancima u Preševu, Medveđi i Bujanovcu.

Da je sve dogovoreno u Prištini dokazuje i sastanak na vidovdan lidera Albanaca i nekadašnjih vojskovođa iz OVPMB sa predsednikom tzv Republike Kosovo Hašimom Tačijem.

Nakon ovog sastanka Tači je izjavio da je “san svih Albanaca ujedinjenje Preševa, Medveđe i Bujanovca sa Kosovom”.

Da Albanci ne sede mirno, upozorio je nedavno i budući ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazansi, a njegove reči dobile su potvrdu u vidu dolaska poslanice Samoopredeljenja Arberie Negavci u Preševu gde je pričala o teškom položaju Albanaca na jugu Srbije.

– Meštani u Bujanovcu, Preševu i Medveđi su zajednica koja se svakodnevno suočava sa kršenjem osnovnih ljudskih prava. Građani su u najnepovoljnijem položaju u Evropi. Problemi Albanaca su brojni, egzistencijalni. Pravo na osnovno obrazovanje je uskraćeno. Nema udžbenika na albanskom jeziku. Oni su obavezni da uče prema nastavnom planu Srbije sa istorijskim i činjeničnim neistinama. Srbija nikada nije poštovala sporazume u oblasti obrazovanja, potpisane u Briselu, kao i sve ostale sporazume. Mladi ljudi se ne priznaju kao diplomati i stoga se sprečava akademsko napredovanje i napredovanje u zapošljavanju. Zakonom je predviđena kazna za upotrebu nacionalnih simbola, a Albanci koji koriste zastavu na svojim praznicima mogu biti kažnjeni do 4.000 eura. Srpska država masovno ukida stalna naselja albanskih građana, što sprečava uživanje njihovih građanskih i političkih prava. Nezaposlenost raste, kao i emigracija. Ovaj deo se prazni. S druge strane, Srbi na Kosovu uživaju ne samo sva prava već i mnoge privilegije – rekla je Negavici.

Koliko su neistinite priče o kažnjavanju Albanaca koji isture svoje zastave u Preševu najbolje govore sledeće fotografije koje je Espreso uslikao u tom mestu:

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime