ALJBIN KURTI ĆE POBEĆI, KOSOVSKA VLADA U HAOSU: Hoti otvoreno o situaciji na Kosovu!

0

Bivši predsednik Vlade tzv Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas da će se sadašnja kosovska vlada uskoro raspasti usled mnogih problema.

Bivši premijer nepriznate države Kosovo i poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti tvrdi da će se prištinska vlada uskoro raspasti, prenosi Tanjug.

Hoti navodi da se trenutna kosovska vlada bori sa mnogim problemima i da se nalazi u nezavidnoj situaciji. Dodao je da će sadašnji premijer Kosova Aljbin Kurti pobeći sa vlasti, a kao koren problema navodi to što vlast nije imala razumevanja za građane.

Nekadašnji kosovski premijer objasnio je da se trenutna vlast bori sa finansijskim problemima i da će ovu godinu najverobatnije završiti sa suficitom u svom budžetu.

– Ta vlast koja se diči suficitom ne razume potrebe građana. Pored ostalih, kao rezultat stagnacije kapitalnih investicija u privatnom sektoru, imamo oko 300 miliona evra manje- navodi Hoti.

On takođe tvrdi da je određeni broj kapitalnih investivcija blokiran samo zato što su ugovore potpisale prethodne vlade.

– Ovo je možda tačno, s obzirom na diskurs koji koriste za prošle vlade, nazivajući ih režimima- objasnio je Hoti.

Podsetimo, Aljbin Kurti nije poznat ni po smirivanju tenzija u regionu Zapadnog Balkana, a nedavno je naveo četiri razloga zbog kojih bi moglo da dođe do sukoba između Republike Srbije i nepriznate države Kosovo.

Republika.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime