AMBASADOR HIL IZNENAĐEN I UVREĐEN: „Iznenadilo me je to što se svakodnevno spominje bombardovanje iz 1999. godine! To treba da zaboravite“

0
Foto: Twiter/crnogorka__

Kad sam došao ovde prošlog marta iznenadilo me je što je svakog dana bilo nekih podsećanja na 1999. godinu… Morate da gledate unapred, izjavio je ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

Hil je u intervjuu za Nedeljnik govorio o svom životu u mladosti u Beogradu, ali je podelio i utiske o Srbiji nakon što se kao američki ambasador ponovo vratio u Beograd.

„Za mene je najveće razočarenje bilo to što sam mislio da su stvari za koje sam mislio da su odavno rešene i dalje sveže u glavama ljudi. Iznenadilo me je, kad sam došao ovde prošlog marta, što je svakog dana bilo nekih podsećanja na 1999. Državama, baš kao i ljudima, neophodna je i otpornost, ali i to da se neke stvari završe da bi mogao da kreneš dalje“, naveo je Hil i uporedio ovu situaciju sa prijateljskom svađom.

„To je kao kada pričate sa nekim prijateljem i on se stalno vraća na neku svađu koja se dogodila davno. Tako je u životu država. Morate da gledate unapred, ali je isto vreme neučtivo reći to i svom prijatelju i grupi ljudi. Nisam tu da govorim: ‘Zaboravite na to‘. Ako nije zaboravljeno, onda verovatno postoji razlog“, slikovito je opisao američki diplomata u Srbiji.

Izvor: Sputnjik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime