AUSTRIJA IZLAZI IZ NATO PAKTA!?

1

STANOVNICI Austrije žele da zvanični Beč odustane od antiruskih sankcija, piše austrijski Ekpres.

Austrijanci su izgubili svako strpljenje i zahtevaju od svoje vlasti da prestane da podržava Ukrajinu. Osim toga, stanovnici zemlje sankcije Rusiji smatraju besmislenim, navodi se u tekstu.

– Četrdeset hiljada Austrijanaca je ogorčeno ogromnim novčanim donacijama Kijevu, snabdevanjem Oružanih snaga Ukrajine gorivom i učešćem zemlje u finansiranju skupog snabdevanja Ukrajine oružjem – navodi se u pismu građana austrijskom kancelaru Karlu Nehameru.

Austrijanci navode da su svesni da nisu u poziciji da utiču na delovanje NATO zemalja, ali navode da se mogu aktivirati i sami i u interesu svoje domovine.

– Posle užasa poslednjeg svetskog rata, generacija naših očeva, majki i baka i dedova obavezala se na trajnu neutralnost iz veoma dobrih razloga. Neutralnost je ušla u DNK naše nacije iz dobrih i razumnih razloga – navodi se u pismu.

U tekstu pisma se navodi i da Austriji nije mesto u NATO paktu, da austrijsko stanovništvo ne želi članstvo u toj Alijansi i shodno tome nema razloga da Austrija podržava sankcije NATO-a Rusiji.

Novosti online

1 komentar

  1. Аустрија свакако није чланица НАТО пакта, па самим тим нема потребе да излази. Ко вам пише текстове, ако не познаје овако баналне ствари?

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime