Bajden dobio pismo! Da li će posle ovoga reagovati oko Kosova i Metohije?

0

Episkop istočnoamerički Irinej uputio je pismo Džejku Salivenu, savetniku Predsednika SAD, u vezi sa progonom Srpske Pravoslavne Crkve i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, objavljeno je danas na sajtu SPC.

U pismu upućenom 19. maja, vladika Irinej se posebno osvrnuo na aktuelne probleme manastira Visoki Dečani, podsetivši Salivana da se tog dana navršila peta godišnjica od pravosnažne odluke najviše sudske instance te južne srpske pokrajine kojom se manastiru vraća oteta zemlja, saopštila je Eparhija istočnoamerička.

Za sve ovo vreme, kosovski Albanci otvoreno odbijaju da sprovedu odluke svojih sudova i ignorišu pozive međunarodnih institucija i diplomatskih predstavnika zapadnih zemalja na Kosovu i Metohiji da bez odlaganja vrate manastirsku zemlju, naveo je u pismu episkop Irinej.

Vladika je pozvao Salivena da sagleda trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji sa stanovišta flagrantnih kršenja ljudskih prava i verskih sloboda Srba i pozvao ga da se založi za povlačenje podrške SAD kosovskim vlastima zbog neprestanog progona Srpske Pravoslavne Crkve i srpskog naroda, preneto je na sajtu SPC.

Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime