BAJDEN DOZIVAO POKOJNU ŽENU: „DŽEKI, JESI LI OVDE? GDE JE?“ – Novi gaf predsednika Amerike (VIDEO)

0

Predsednik SAD ponovo je privukao pažnju američke i svetske javnosti nakon njegovog najnovijeg gafa kada je tražio pokojnu kongresmenku na jednoj konferenciji.

Američki predsednik Džo Bajden je tokom konferencije o gladi u sredu tražio Džeki Valorski, kongresmenku iz Indijane koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u avgustu. Kako prenosi Rojters, čini se da je zaboravio da je preminula. Bajden se zahvalio drugim organizatorima konferencije, a zatim upitao: „Džeki, jesi li ovde? Gde je Džeki?“. Nakon što nije dobio odgovor Bajden je nastavio dalje sa obraćanjem, ne rekavši ništa kako bi ispravio svoju izjavu.

Valorski, koja je inače bila republikanac, jedna je od četiri ko-sponzora zakona u Kongresu koji je finansirao tu konferenciju o gladi. Ona je zajedno sa još dva službenika nastradala početkom avgusta. Nakon njene smrti, Bela kuća izdala je saopštenje u kom se navodi da Bajden i njegova supruga Džil „šokirani i tužni njenom iznenadnom smrću“.

Ovaj politički gaf američkog predsednika izazvao je burne reakcije političara iz SAD, a oglasila se i Bela kuća. „Bajden je priznavao njen neverovatan rad. Bajden već planirao da poželi dobrodošlicu porodici kongresmenke u Belu kuću radi potpisivanja zakona u petak. Ona mu je bila u mislima konstantno“, rekla je sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer na pitanje o incidentu na konferenciji.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime