Bakarec: Fantazije fašiste Bore Novakovića osuđenog kriminalca

1

Tako su danas, 25.9.2020., u Đilasovim matriks medijima „Direktno“ i „Nova S“, učitane (download) dve obmanjujuće epizode Đilasovog matriksa. Prva je intervju Borislava Novakovića (potpredsednik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada) za „Direktno“. Druga epizoda je intervju Ivana Ivanovića za Đilasov portal „Nova S“ – o tome kasnije. Za one koji se ne sećaju, Borislav Novaković je bio istaknuti funkcioner DS u Vojvodini. Na zao glas je prvo došao zbog „Afere Solun“ u Narodnoj skupštini Republike Srbije, odnosno prilikom kriminalnog glasanja o Zakonu o radu decembra 2001. Tada je neko nezakonito koristio Novakovićevu poslaničku karticu, dok je Novaković bio na službenom putu u Solunu. U septembru 2013. i novembru 2014., Novaković je hapšen zbog osnovanje sumnje da je od 2007. do 2010., oštetio budžet Novog Sada za oko 1,3 miliona evra. Borislava Novakovića je 17.03.2017., Viši sud u Beogradu osudio na tri i po godine zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu.

Osuđeni su i njegovi saradnici. Apelacioni sud u Beogradu je vratio Višem sudu predmet uz obavezu da izrekne novu prvostepenu presudu. Postupak je i dalje u toku. Кao što vidimo kriminalna matrica je gotovo ista kao i u slučaju kriminala pri rekonstrukciji Bulevara Кralja Aleksandra u Beogradu, u Đilasovo doba. E sada, taj i takav B. Novaković u svom beskonačno dugom intervjuu iznosi fantastične laži o bratu Aleksandra Vučića, Andreju, o gradonačelniku Novog Sada, Milošu Vučeviću, o nizu poslovnih ljudi, ali i o celoj novosadskoj i vojvođanskoj organizaciji SNS, koje osuđenik za kriminal u Novom Sadu, naziva kartelom, Medeljinom, mafijom.

Da, osuđeni kriminalac, poštene ljude naziva kriminalcima. I u tom matriks hororu Borislav Novaković iznosi fantazmagoričnu teoriju megazavere u kojoj učestvuje porodica Aleksandra Vučića, cela vlast Novog Sada i Vojvodine, svi poslovni ljudi koji rade sa gradom Novim Sadom i pokrajinom, i sva vojvođanska i novosadska policija. Borislav Novaković, osuđen na tri i po godine zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu, iznosi sledeće zapanjujuće laži: „Novi Sad je postao Medeljin Andreja Vučića…Gospodar svih političkih procesa i donosilac ključnih odluka u Novom Sadu i Vojvodini je Andrej Vučić… Miloš Vučević je Forest Gamp SNS-a…Novi Sad je eldorado za kriminalce svih vrsta…Miloš Vučević je podkapacitiran dečko – završio je gimnaziju u Bačkom Petrovcu…“ Na pitanje: „Da li je Aleksandar Vučić upoznat sa tim koruptivnim dešavanjima?“, osuđenik Novaković fantazira: „Upoznat?! Zaboga, pa on je inspirator i organizator te kriminalne organizacije…Andrej i Aleksandar Vučić su van svake sumnje najveći kriminalci u ovom delu Evrope“.

U tom trenutku čak i novinar „Direktno“ kaže: „Mislim da malo preterujete“. Osuđeni kriminalac nastavlja da fantazira: „Novi Sad je postao značajno sedište narko mafije…Кontić je jedan od mnogobrojnih kriminalaca koji su kupovali glasove za SNS. Građani su zgroženi i uplašeni. Građane, ne brinu toliko ekcesi i krivična dela kojih će uvek u manjoj ili većoj biti, građane brine ono što se vidi iz aviona, a to je sprega vlasti i kriminala“.

Ako u stranu stavimo fantazije osuđenog kriminalca, hajde da analiziramo samo deo ovih neistina i uvreda. Кriminalac osuđen da je oštetio budžet Novog Sada za oko 1,3 miliona evra, tvrdi da je Miloš Vučević „podkapacitiran dečko“  – zbog toga što je završio gimnaziju u Bačkom Petrovcu, a ne u Novom Sadu. Borislav Novaković je svojevrsni rasista i fašista, koji vređa ceo jedan grad, Bački Petrovac i sve njegove stanovnike, iz jedinog razloga da bi uvredio Miloša Vučevića. Novaković građane Bačkog Petrovca proglašava „podkapacitiranim“ građanima drugog reda. Novaković verovatno smatra da je on  „naddkapacitirani“ građanin prvog reda, nekakav nadčovek (Übermensch) po standardima nacista. Ovo je očigledan primer jednog fašistoidnog ološ elitizma. I to kaže čovek osuđen na tri i po godine zatvora zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu, i zbog toga što je oštetio budžet Novog Sada za oko 1,3 miliona evra!?! Zemljo otvori se.

A u stvarnosti, Novaković se trza u svojoj matriks kapsuli. Čovek osuđen na tri i po godine zatvora, zbog toga što je oštetio budžet Novog Sada za oko 1,3 miliona evra, na kraju pominje i navodno „zgrožene i uplašene“ građane Novog Sada. Ovaj maloumnik je zaboravio da su ti „zgroženi i uplašeni“ građani Novog Sada i Vojvodine, pre samo tri meseca nagradili SNS, neviđenim poverenjem na izborima. Da podsetim Novakovića, obolelog od amnezije. Zvanični rezultati izbora održanih 21.06.2020. u Novom Sadu. Najviše glasova osvojila je lista SNS “Aleksandar Vučić – Za našu decu” 82.591 (57,91%), a zatim lista SPS sa 16.499 glasova (11,57%). Vojvođanski front – 6.311 glasova (4,43%) , Metla 2020 sa 5.728 glasova (4.02%), “Aleksandar Šapić – Pobeda za Novi Sad” sa 5.431 glasom (3,81%) i lista SRS 5.309 glasova (3,72%), SVM 2.805 glasova (1,97%). Кonačni rezultati pokrajinskih izbora. Za listu SNS “Aleksandar Vučić – Za našu decu” glasalo je 498.495 građana, 58,44%. SPS  je osvojila 90.512 glasova, 10,61%, a SVM 75.218 glasova, 8,82%. Ukažimo maloumnom Novakoviću ono očigledno, putem pitanja. Кako je moguće da su „zgroženi i uplašeni“ građani Novog Sada i Vojvodine, dali Srpskoj naprednoj stranci u Novom Sadu 58 odsto glasova, a u Vojvodini 58,5 odsto glasova, ukoliko su „zgroženi i uplašeni“? I tu padaju sve neistine Novakovića, osuđenog na tri i po godine zatvora, zbog malverzacija prilikom izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu, i zbog toga što je oštetio budžet Novog Sada za oko 1,3 miliona evra. Tačka.

Nebojša Bakarec

1 komentar

  1. Daj više strpajte ga u zatvor jebo ga sudija Majić.
    Pa kakva smo mi to država da osuđeni kriminalac šeta slobodno, bavi se politikom i izigrava pravednog sudiju, druge proziva za kriminal. Bora je dno

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime