Beba Balašević kandidat za gradonačelnika Novog Sada

0

Narodna poslanica u Skupštini Vojvodine sa liste Demokratske stranke Beba Jelena Balašević će biti kandidat za gradonačelnika Novog Sada.

Mada je napustila DS Beba Balašević nikad nije izgubila interesovanje za politiku a i ostala je u dobrim odnosima sa većinom funkcionera DS, naročito u Pokrajini. Deo funkcionera DS smatra da bojkot koji nameće Dragan Đilas preko SzS nije u interesu ni građana ni opozicije u Srbiji. Gordana Čomić je već ušla u sukob sa pojedincima iz DS oko bojkota, smatrajući da je bojkot besmislen i kontraproduktivan.

Deo Demokrata koji nije poslušan Draganu Đilasu pokušaće da izađe na naredne izbore, pa je izvesno da će se Demokrate do izbora podeliti barem još jednom. S druge strane iako najavljuju bojkot, Đilas i njegov SzS, bi voleli da imaju keca u rukavu na narednim izborima, odnosno da bar deo opozicije koji je pod njihovom kontrolom ili uticajem izađe na izbore i zadrži svoje dosadašnje pozicije na lokalu gde već svakako ima vlast.  Nesmotreno bi bilo da zbog bojkota opozicija ispusti Šabac ili delove Beograda gde ima vlast.

Beba Balašević bi izašla kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Novog Sada predložena od grupe građana ali je jasno da bi za nju glasala cela opozicija u Novom Sadu, bez obzira na deklarativno bojkotovanje. Izbori u Novom Sadu su uvek bili nepredvidivi, a raspoloženje birača veoma oscilira, stoga bi Beba mogla biti ozbiljan favorit na mesto gradonačelnika Novog Sada.

Novi Centar

 

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime