BEČKA POLICIJA POKRENULA ISTRAGU ZBOG NESTALE DANKE (2): Oglasila se i Ambasada Srbije u Austriji

0

KRIMINALISTIČKA služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz banjskog Polja kod Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije, potvrđeno je iz Policijske direkcije Beča dopisniku Kosovo onlajna.

– Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je možda, 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu – navodi se u odgovoru.

Bečka policija je saslušala svedoka i uzela video snimak, koji je muškarac napravio o njegovom zapažanju, piše Kosovo Onlajn.

Kako se navodi, on je preko društvenih mreža saznao za nestanak deteta.

– Tačne okolnosti, posebno da li je to zaista bila nestala devojčica su predmet istrage koja je u toku. Istragu vodi Kriminalistička služba Beč – navodi se u dopisu.

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u sredu, i od tada za njom traga srpska policija.

Ambasada Srbije u Austriji objavila je na društvenoj mreži „X“ apel građanima da, ukoliko na terotoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah jave Ambasadi, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

S tim u vezi Ambasada, koja je dostupna za sve informacije preko telefona +436677704145, je uvela dežurstvo.

Izvor: Novosti.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime