BELORUSIJA KREĆE U RAT?!

0

Nezavisni analitičar odbrane Konrad Muzika rekao je za „Sky News“ da „sve ukazuje da će se Belorusija u budućnosti pridružiti ratu“.

Muzika je beloruske oružane snage opisao kao „neku vrstu misterije“ i dodao da se regularne jedinice beloruske vojske od aprila praktično bez prestanka obučavaju, a nedavno je ažurirala informacije o vojnim rezervistima.

„Intenzitet i obim vojne aktivnosti beloruskih oružanih snaga je na najvišem nivou od kraja Hladnog rata. Nikada nismo videli takav nivo obuke beloruskih snaga. Od kraja aprila su sprovode obuku koja se odnosi na praktično svaku vojnu aktivnost koja bi im bila potrebna u slučaju da budu uključeni u rat“, rekao je Muzika.

„Oni su testirali i svoje kapacitete za mobilizaciju, pa su nedavno objavili da su završili ažuriranje podataka o svim vojnim rezervistima u Belorusiji“, rekao je on i dodao: „To znači da je rezervni sistem sada spreman za mobilizaciju. Ono što im sada treba je samo politička odluka da se krene u mobilizaciju i rat.“

„Ne znamo da li će se to dogoditi ili ne, jer nemamo uvid u tok misli beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka. Ali sve ukazuje na to da će se Belorusija u budućnosti uključiti u rat“, rekao je analitičar.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime