BELORUSIJA ODABRALA SVOJ PUT Lukašenko saopštio važnu odluku – Vreme je

0

Belorusija, koja je trenutno posmatrač, odlučila je da postane punopravni član „šangajske porodice“, rekao je predsednik Aleksandar Lukašenko na sastanku sa generalnim sekretarom ŠOS DŽang Mingom u Samarkandu.

– Radeći kao posmatrač u organizaciji, odlučili smo da je vreme da postanemo punopravni član naše ‘šangajske porodice’. Znam da ste nas podržavali i podržavate na ovom putu. I veoma smo vam zahvalni za ovo – rekao je šef države.

On je podsetio da je Belorusija počela da sarađuje sa ŠOS pre 12 godina, kada je ta organizacija „samo pokušavala da se uklopi u svetski poredak“.

– Tada je ŠOS bila još mlada organizacija… Sada se Šangajska organizacija za saradnju je budućnost, veoma uticajan pol – naglasio je Aleksandar Lukašenko.

Minsk je ove godine zvanično podneo zahtev za ulazak u ŠOS kao punopravni član. Planirano je da to bude razmatrano na samitu u Samarkandu.

Beloruski lider boravi u radnoj poseti Uzbekistanu kako bi prisustvovao samitu Šangajske organizacije za saradnju, koji se održava od 15. do 16. septembra.

Alo.rs/Sputnjik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime