BERLUSKONI IZAZVAO POTRES! Rekao o Putinu ono što niko nije smeo

0

Berluskoni (86) kaže da Putin nije želeo da ide u rat, ali da je bio primoran da to učini zbog kontinuiranih napada Ukrajine na separatiste koje podržava Rusija u Donbasu

PROČITAJTE I: PREPUNA KASA! Siniša Mali kaže da za Srbiju za sada nema KRIZE! Stiže velika pomoć

ZELENSKI ZAGRMEO NA NEMCE! Sad ima da me zapamtite za sva vremena

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni rekao je poslanicima donjeg doma italijanskog parlamenta da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski gurnuo ruskog predsednika Vladimira Putina u beskrajni rat, navodi se u audio snimku do kojeg je došao jedan italijanski dnevnik, piše Blumberg.

Snimak baca dodatno svetlo na pritiske da se ublaži stav Italije prema Rusiji u desničarskoj koaliciji koja je pobedila na izborima 25. septembra. Njegovo objavljivanje prati i drugi audio snimak, očigledno sa istog sastanka sa, gde je Berluskoni ispričao kako je oživeo veze sa Vladimirom Putinom.

U audio snimku, koji je u sredu objavio dnevnik LaPres, Berluskoni (86) kaže da Putin nije želeo da ide u rat, ali da je bio primoran da to učini zbog kontinuiranih napada Ukrajine na separatiste koje podržava Rusija u Donbasu.

Posle njegovog izbora, Zelenski je „utrostručio napade“ na otcepljene republike, prema Berluskonijevim rečima, a Putin je intervenisao da ga zameni.

– Ušao je u Ukrajinu i našao situaciju koju nije mogao da predvidi, otpor Ukrajinaca koji su treći dan počeli da dobijaju novac i oružje sa Zapada – rekao je Berluskoni.

– Dakle, umesto da bude dvonedeljna operacija, rat je postao borba.

U prvom audio snimku, objavljenom u utorak, Berluskoni je izrazio zabrinutost zbog pomoći Italije Ukrajini i rekao da mu je Putin poslao votku i pismo za njegov rođendan. Istog dana, u izjavi emitovanoj na nacionalnoj televiziji, predsednik Predstavničkog doma Lorenco Fontana, poznat po svojim pro-putinskim stavovima, rekao je da bi sankcije Rusiji mogle da budu „bumerang“.

Portparol Berluskonijeve partije Forca Italia demantovao je da je on ponovo stupio u kontakt sa Putinom, navodeći da je bivši premijer pričao o epizodi koja se dogodila pre nekoliko godina. Forca Italia je nedugo zatim saopštila da je Berluskonijeva pozicija i pozicija partije po pitanju rata u Ukrajini istovetna stavu Evrope i SAD.

Republika.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime