Bora Novaković: Izbori ne mogu da se održe iz zdravstvenih razloga

0

Potpredsednik NS Borislav Novaković je istakao da dva “džepa“ zaraze korona virusom u privatnom gerontološkom centru u Petrovaradinu i NIS-u, gde je ukupno zaraženo oko 30 ljudi, potvrđuju da su narodnjaci opravdano ukazivali da ne postoje zdravstveni uslovi za održavanje izbora.

– Očito je i na novosadskom primeru i mnogih drugih sredina u Srbiji da ne postoje epidemiološki i zdravstveni uslovi unutar kojih mogu da se održe izbori na bezbednosno prihvatljiv način. Dakle, 21. juna najbezbednije je za Novosađane da ostanu kod kuće iz zdravstvenih i razloga elementarnog političkog dostojanstva – istakao je Novaković.

On je dodao da nigde kao u Novom Sadu ne postoje takvi pritisci na građane da izađu na izbore i ocenio da je to velika greška SNS, jer, kako kaže, nigde kao u glavnom gradu Vojvodine ne postoji takva osetljivost na želju vlasti da disciplinuje zastraši građane.

-SNS u tome neće uspeti, jer Novi Sad to ne trpi i odgovoriće tako što će ostati kod kuće i neće izaći na izbore – zaključio je Novaković.

Danas

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime