Bora Novaković nastavlja da se bori protiv projekta čiji je idejni tvorac

0

Kao što smo već pisali, funkcioner Vuka Jeremića Bora Novaković, koji danas pretenduje da bude glavni opozicionar u Novom Sadu, bio je idejni tvorac projekta NOVI SAD NA VODI.

Bora Novaković smatra Novosađane budalama: Digao građane protiv urbanističkog projekta koji je ON LIČNO napravio 2012. godine(FOTO)

Novaković ne negira da je bio idejni tvorac ovog projekta ali tvrdi kako je to danas neki sasvim drugačiji projekat koji će naneti štetu gradu i ekosistemu priobalja.

PLAN STAR 21 GODINU

Generalni urbanistički plan Novog Sada i Regulacioni plan “Kamenička ada” usvojeni su 2000. godine. Tada usvojeni plan je predviđao izgradnju hotelskih kompleksa, poslovnih objekata uz marinu i niz drugih uslužnih objekata. Objekti bi zauzimali 8,8 hektara, a saobraćajnica oko 11 hektara.

Za razliku od planske dokumentacije iz 2000. godine, u sadašnjoj se predviđa očuvanje šumskog područja u plavnom delu Kameničke ade, kao i zadržavanje park šume u neplavnom delu. Povećanje površine park šume u odnosu na važeću plansku dokumentaciju je za oko 32 ha odnosno za 134 odsto. Nova planska dokumetacija predviđa javne sadržaje  kulture i sporta koji čine oko 3 % teritorije Kameničke ade. Nova dokumentacija briše hotele i saobraćajnice i ne predviđa izgradnju stambeno-poslovnih objekata na Kameničkoj adi, Šodrošu, Ribarskom ostrvu i Štrandu.

Činjenica je da je upravo plan iz 2000. predviđao sve ovo protiv čega se Novaković buni. Novaković je od 2000. do 2004, bio je gradonačelnik, a potom od 2008. do 2012. godine direktor ZIG-a i šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine – dakle, imao je 8 godina vremena da izmeni plan protiv koga se buni a nije to uradio. Sada kada je plan izmenjen u korist građana i ekosistema, Bora pravi performanse po Novom Sadu i protestuje – licemerno do krajnjih granica.

Novi Centar

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime